Ung i Sandnes

Barn- og unges bystyre (BUBS) 2018

Barn- og unges bystyre, Sandnes rådhus 22.11.18. Bakerst ser vi politikere fra bystyret som var sekretærer for BUBS-gruppene. Foto: Reidar Johannessen

Elever fra både barne- og ungdomsskoler i Sandnes fikk være politikere for en dag og delte ut penger til både skoler og nærmiljø. De lureste inngikk allianser for å oppnå sine mål.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Av barneskolene trakk Trones skole absolutt det lengste strået og fikk et solid flertall for sitt forslag om kr 25.000 til rullestoldisse. Dissen vil være til spesiell stor glede for skolens rullestolbrukere, men kan også brukes av alle skolens elever.

To ungdomsskoler avtalte samarbeid om den store potten på kr 25.000. Skeiane ungdomsskole har nylig fått pusset opp sine skolelokaler, men har fortsatt en slitt gymsal med gammelt utstyr. BUBS-representantene fra skolen var flinke til å tale sin sak og fikk tildelt kr 10.000 til nytt gymsalutstyr. De resterende kr 15.000 ble nok en gang gitt til Øygardselevene som dermed for tredje år på rad er klare til å arrangere Sandvedparkfestivalen i juni for samtlige ungdomsskoler i kommunen.

Alle skolene fikk i tillegg penger til mindre tiltak for bedre skolemiljø. Beløpene på dette varierte fra ca kr 1.800 til ca kr 4.000.

BUBS vedtok også hvem som skulle få tildelt Barnas humanitære fond 2018. Det skal gis én krone pr Sandnes-innbygger dvs kr 77.057 til organisasjonen ADRAs prosjekt "Keeps Girls safe" i Thailand. De jobber for at fattige jenter skal få bedre vilkår som statsborgerskap og rett til å gå på skole, forhindre menneskehandel samt internatopphold. Studiestipend gis også til gutter.

Dagen ble avsluttet med Åpen post. Ordfører, rådmann og ansatte fra kommuneadministrasjonen måtte svare på mange interessante spørsmål om blant andre veilys, søppeldunker, pågående byggearbeider i nærmiljøer, busspriser, lekser og hvordan Sandnes sentrum kan bli mer fargerik.
Det vil komme flere artikler om dette i nettavisa for unge i Sandnes: https://ungisandnes.com/

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...