Ung i Sandnes

DYTT de gamle

Foto: Reidar Johannessen

Har du hørt om dytt.no? Alle som deltok fikk hver sin skritteller og skulle gå så mange skritt som mulig hver dag, og til slutt hadde man gått mange nok skritt til å nå f.eks. Praha. På Lura BOAS hadde de forrige uke kick off for Luradytten, der de skal gå sammen til Kristiansand.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Vi i ungisandnes.com var invitert på kick off, og ble med på første økt sammen med ca.30 beboere og en god del av de ansatte. Man kan velge 3 lengder på løypene, og er været stygt, får man også godkjent turer innendørs. Så når starten gikk vi alle ut i det flotte været, og valgte løyper etter evne. Vi tok følge med rullestoler, rullatorer og sprekinger uten hjelpemidler i det hele tatt, og det ble tid til mange gode historier og mye "lått&løye" underveis. Når man møter spreke damer på snart 92 år som velger å gå den lengste løypa som var på ca. 1 km, så skjems man litt når man tenker over hvor lett man hopper inn i bilen for hvert minste ærend, og står i 10 minutt og venter på en parkeringsplass nærmest mulig døra på butikken...

I tillegg til alle løypene de har lagt opp til, har de også en høyteknologisk sykkel som man kan regulere motstanden på og som måler hvor langt man har syklet, og man kan velge mellom å sykle med beina, armene eller begge deler, og mens man sykler har man en storskjerm foran seg med løyper man beveger seg gjennom, enten man vil sykle på Lura, eller i København, valget er stort! John var en av de ivrigste på sykkelen, og han har allerede passert Kristiansand i total lengde, og er nok godt på vei oppover kysten på Østlandet mot Oslo.

Når vi alle var i mål ved Lysthuset på området til Lura BOAS, fikk alle is som belønning, og når de tilsammen har gått til Bryne, vil det bli fest med poteter som tema! Når de når Egersund blir sild festtema, og ved Kvinesdal blir det Americana-party! Dette opplegget er laget for å motivere til fysisk aktivitet, og ved å gjøre det lystbetont var det tydelig at det motiverte mange, VI koste oss iallefall!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...