Ung i Sandnes

FB-stunt for å få oss til å dele mer

...som ung... Foto: Linn Andreassen Talge

Det er Facebook selv som står bak den siste ukas utfordring: Del et bilde fra ungdommen din.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2016 kl 23:01

De aller fleste "godt voksne" brukere har latt seg "lure" til å like 10-20-30 år gamle bilder, og i innboksen får man så en melding med utfordringen om å dele et ungdomsbilde, og utfordre alle som trykker "Liker". Det hele er uskyldig moro, og det er morsomt å se yngre, sjarmerende utgaver av vennene sine, men hvorfor vil FB at vi skal gjøre dette? Jo, fordi de får opp antall delinger, noe som tilfredsstiller annonsørene som betaler FB for å ha reklamen sin der. Jo mer vi deler, jo høyere blir aktiviteten og jo mer interessant blir det å reklamere på FB, og jo mer interessant det er å annonsere, jo mer tjener FB.

Vi får stadig flere og flere venner på FB, og når man har både sjefen, mamma, naboen og slektninger som ser profilen din, så blir man litt mer forsiktig med hva man deler, så da setter FB i gang slike stunt for å få opp aktiviteten. Bør vi slutte å henge oss på slike utfordringer, eller betyr det ingenting for oss om FB tjener noen millioner ekstra? Jeg for min del synes dette er en av de kjekkere kjede-aktivitetene som har herjet FB, og ettersom FB ikke koster meg noe å bruke, men gir meg en mengde underholdende og interessante øyeblikk(Les: timer...) så gjør det meg ingenting at kreativiteten deres bringer cash i kassa... Hva mener DU?!?

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...