Ung i Sandnes

Film og kamera på Bogafjell

Detter er noen av deltakerne som er med på medieLAB Bogafjell hver torsdag kveld.
Foran fra venstre: Erlend og Klaudiusz. Bak fra venstre: Vetle P., Sebastian og Vetle B. Foto: Audun Hiis

Høylydt skrål høres fra kulturkontoret i Bogafjellhallen. Det er guttene på medieLAB'en som ser på kveldens prøvefilming. De har øvd seg på å intervjue folk med mikrofon.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 18:38

Vi lurer på hva som er så morsomt?
- Det er når vi selv skal stille spørsmål og sier mye "hmmm" og "ehhh", sier en av guttene fortsatt med et smil om munnen.

Har dere lært noe annet filmteknisk i dag?
- Jo, at det er lurt å finne de rette personene for et intervju. Vi gjorde et forsøk med noen jenter som holdt på med hobbyaktiviteter på design/redesign, men de bare fniste og tullet, så da fikk vi ikke gjort det skikkelig. Vi prøvde å lage en form for dokumentar, men det funka ikke når intervjuobjektene ikke tok det seriøst, forteller de.

Guttegjengen som er elever både på Lundehaugen og Bogafjell skoler har møtt trofast opp siden medieLAB'en startet i slutten av august. De ble med av ulike grunner. Noen av de har vært aktive med å legge ut filmer av sketsjer og annet på youtube, noen har blogget, andre har bare likt å se morsomme filmsnutter på nettet. Felles for alle er at de nå har lyst til å lage filmer selv på en profesjonell måte.

Fritidskonsulent Audun Hiis og medarbeider Frode Paulsen har brukt våren og sommeren på å planlegge og kjøpe inn utstyr. De jobber nært med medieLAB'en og TV Sandnes på Lura bydelshus, og har fått opplæring av filmprodusent Reidar Johannessen derfra. Begge er veldig fornøyde med oppmøtet og innsatsen fra de filminteresserte ungdommene. Nå i starten kan det lett bli trangt foran redigeringsskjermene, men når opplæringen er unnagjort så er det god plass til andre filmungdommer. Det hadde også vært kjekt om jenter vil være med.

Når medieLAB'en på Bogafjell etter hvert kommer skikkelig i gang med å produsere nyheter og andre filminnslag, så vil dette vises via nettavisen www.ungisandnes.com, ungisandnes-kanalen på youtube og TV Sandnes.

Vi spør guttene om de har noe negativt å si om medieLAB Bogafjell?
- Neiii, kommer det samstemt fra alle, bortsett fra en gutt: - I dag var det tomt for kakaopulver, så vi måtte drikke noe annet i stedet! Idet latteren på nytt runger ut i rommet tenker vi; hadde ikke disse guttene nettopp klaget over fnisete og lattermilde intervjuobjekter?

http://tvsandnes.no/

https://www.youtube.com/ungisandnes

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...