Ung i Sandnes

For en fantastisk kveld!

Regissør og produsent og kveldens kursholder Jakob Rørvik Foto: Jostein Olsen

Første kurskveld i en rekke på 4 om filmproduksjon gikk av stabelen i går, og vi som var så heldige å få være med på dette storkoste oss!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Filmkraft Rogaland AS skal legge til rette for kontinuerlig vekst og kvalitetssikring av filprosjekter i regionen, og støtter oss økonomisk og praktisk i dette prosjektet. Anne Lærdal er ansvarlig for talentutvikling, og er interessert i å få tak i ungdom mellom 16-30 med interesse og talent innen film. Anne er utdannet regissør og produsent, hun har bl.a. en bachelor i "Media and Culture" fra utlandet og har studert regi i Norge. Hun har hatt ansvaret for regi og vært produsent for alt fra TV og musikkvideoer, og har gått veien fra å koke kaffe til å være sjef for 70 ansatte på store TV-produksjoner som bl.a. "Søppelkongen" og "Farmen"(2006). Det er Anne som har skaffet oss alle instruktørene til kursrekka vår, og som har utarbeidet selve kursrekka, så vi setter stor pris på arbeidet hun gjør og troen hun har på ungdommene i Sandnes! Hun håper at ungdom som har lyst til å prøve seg innen film blir med på de forskjellige tingene som vi arrangerer sammen med Filmkraft, så de kan se om dette er noe de liker og har talent for, kanskje FØR de velger å ta utdannelse innen film.

Første kurskveld hadde vi foredrag av Jakob Rørvik, som er Sandnes-gauk og har en bred utdannelse innen film, og bred erfaring med regi og manus. Temaet var:"Ide og manus; Å lage en historie". Gjennom å se filmsnutter fikk vi eksempler på hvordan man bygger opp en god historie og manus. Vi fikk en grovskisse av hvordan man tenker når man skriver manus og hvordan innholdet fordeles i 3.akter. Til slutt fikk vi noen tips om hvor vi kan hente inspirasjon til hva vi kan skrive om:
- Hvem drømmer jeg om å være? (ta f.eks. utgangspunkt i en karakter eller yrke du kunne tenke deg, og skriv noe med dette som utgangspunkt. Vil du være en superhelt? Drømmer du om å bli mamma? Vil du redde verden?)
- Hva gjør meg forbannet? (Urettferdighet, utroskap, nett-troll...)
- Ta utgangspunkt i en location du har tilgjengelig, og tenk: Hva kan skje her? Hvem kan dukke opp?
- Ta utgangspunkt i en konflikt, f.eks. kampen mellom det gode og det onde, ungdom vs. foreldre, lærere vs. elever, gutt vs. jente, splid i vennegruppa, land i krig...

Jakob Rørvik har en liste over litteratur han ville anbefale oss, og den hadde vi tenkt å legge ut her i dag, men etter å ha tenkt seg litt om, vil han heller snakke litt mer om dette og forklare litt mer om det på neste kurskveld før vi legger ut lista, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet en HEL uke, folkens!

Ta kontakt med meg på mail dersom du har en ide til film, eller ønsker å vite mer om hva vi kan tilby innen dette: linn.andreassen@sandnes.kommune.no

Gleder meg til neste uke, da skal Jakob Rørvik og produsent Nils Petter Devold Midthun lære oss om foto, opptak og hvordan man forteller en historie med bilder. De to kan glede seg til en hel kveld med en entusiastisk og engasjert gjeng på Lura Bydelshus. JEG gleder meg i alle fall!

Her finner du litt info fra det Filmkraft holder på med i regionen i september.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...