Ung i Sandnes

Hesteridning og kanopadling på Kongesommer

Barna får kjøre trøbåt på sommerklubben. Foto: Ronja Vevle

I sommer arrangerer Sandnes kommune Kongesommer for barn fra 3 til 7 trinn. Vi i Ung i Sandnes var på besøk hos rideleiren og sommerklubben. Vi ble med sommerklubben på Røyvik gård, og rideleiren på Tryggvi islandshestegård.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2013 kl 10:35

Av: Ronja Vevlen (tekst og foto) og Benedicte Christensen (tekst)

-Det er kjempe kjekt og være med å ri mye, forteller ett av barna som er med på rideleiren i år. Rideleiren varer i to uker, og på de ukene så skal de lære mye nytt. Noen som kommer der rir for første gang, andre har ridd lenge. På rideleiren får de, blant annet, være med på å jage inn hestene, ri tur i Vagleskogen og lært og galoppere.

Karen Fosså Handeland er eier av Tryggvi islandshestegård. Hun forteller at det er ca 20 stk som er påmeldte. De fleste er, i følge Fosså Handeland, hesteinteresserte jenter, og ingen gutter denne gangen. Tryggvi ble spurt av Sandnes Kommune om å ha rideleir, da ingen andre hadde mulighet.

- Så da kunne vi jo selvfølgelig ikke si nei til det, forteller Fosså Handeland. Alle som er på rideleiren har betalt litt hver, og for de som ikke hadde nok penger så har kommunen hjulpet litt til.

Barna gleder seg til og lære mer om å ri. De gleder seg til også være med å bade og å vasse med hestene i elven som går ved siden av gården.

Sommerklubben
De andre barna på sommerklubben storkoste seg på Røyvik gård. De har ridd på hest, padlet med kano, klatret og badet masse. Senere i uken skal de, blant annet, til en holme i Stavanger for å fiske, til Kongeparken, og til Abroreet.

- Da jeg kom der så kjente jeg ingen, og alle var litt flaue, sier Vilde. Hun forteller at når første dagen var over så kjente alle hverandre.

Hun fikk vite om Kongesommer gjennom skolen.

- Vi fikk en lapp på skolen, og jeg synes det så kjekt ut, forteller Vilde.

Også kjekt for lederne
- det er kjekt å være med barna og finne på ting og leker med de, forteller Annie. Hun er en av lederne for sommerklubben. Annie ble leder fordi hun syns det hørtes kjekt ut og være med å leke med barna.

Så, du vil komme tilbake igjen neste år?

-Ja!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...