Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Juleball - stress for jenter?

Venninnegjengen er snart klar for å opptre på årets juleball. Foto: Solveig I. Engelsen

Desember er høytid for juleball på ungdomsskoler i Sandnes. Er det slik at jenter er mer opptatt av dette enn gutter?

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Vi forstyrrer noen jenter mens de øver på et dansenummer som skal være en del av underholdningen på skolens juleball. Kan det stemme at jenter er mer aktive enn gutter når det gjelder forberedelser til juleballet?

- Ja!!! roper de i kor. - Vi startet allerede rett etter sommerferien med å leite etter den perfekte kjolen. Vi sjekker ut kjoler på internett og titter rundt i butikker. Aktuelle nettsider kan vi være innom flere ganger i uka.
I år er de fleste av jentene på jakt etter korte og ettersittende kjoler. Lange ballkjoler er ikke populært på ungdomsskoleball.

- Jeg har gjort det enkelt, sier en av jentene. Kjolen har jeg lånt av en venninne og det er jeg veldig fornøyd med. Det er ikke nødvendig å bruke masse penger på noe man ikke bruker så ofte, smiler hun.

Det er ikke alle som har kortreiste kjoler. Det fortelles også om jenter som har kjøpt kjoler på ferietur utenlands. For det er viktig at man ikke har lik kjole som de andre. I det samme blir det mye fnising..i fjor var det faktisk fem jenter som kom i samme kjole som de alle hadde bestilt uavhengig av hverandre på nettet. Kjolevalg er sannelig ikke lett!

Hva med pensko? - Nei, det er ikke så viktig. Det er jo greit å ha sko på i starten, men når dansingen starter så sparker vi av oss skoene. Da er det hvite sokker som gjelder, sier jentene bestemt.

Selv om det er en del stress knyttet opp mot skolens desidert største fest, så gleder skolevenninnene seg veldig. I fjor var de på juleballet for første gang og hadde det knallkjekt!. Nå går de i 9.trinn og vet mer om hva som skal skje. Det blir pizza, underholdning, kåringer, fotografering og mye dansing. Det som er bra er at man trenger ikke å kjenne de man danser ved siden av, og det er en flott måte å bli kjent med elever fra andre trinn på. Og med himlende øyne slås det fast at man trenger ikke å ha date for å gå på juleballet!

Plutselig dundrer musikken utover danserommet de låner på Lura bydelshus. Venninnene spretter opp og er klare for å øve videre på heftige moves. Konsentrerte kikker de inn i dansespeilet. Dansen må bli bra når den skal vises frem for festkledde elever på Lurahammaren ungdomsskoles juleball.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...