Kantine

Foto: Google

I flere land og byer har elever tilgang til varm mat i skoletiden. Hvorfor har ikke vi på Lurahammaren Ungdomsskole kantine? Hvilke fordeler og ulemper har kantiner? Og hadde elevene foretrukket mat fra skolen?

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Klokken er 11.45, og elevene på 8. trinn finner fram matpakkene. Tar man en ekstra titt i klasserommet, legger man godt merke til svett ost og tørr agurk, men maten blir spist uansett. Ville ikke skoledagen vært bedre om man fikk noe godt å tygge på?

Elevene får utdelt et spørreskjema om de kunne tenke seg en kantine. Her er et sammendrag over hva som ble svart:

Hvorfor/hvorfor ikke synes du vi burde ha kantineordning på skolen?
De fleste svarte at vi burde ha det; både for å fjerne stress om morgenen og for å få varm og sunn mat i skoletiden.

Hvor mye ville være du vært villig til å betale for varm mat hver dag?
På dette spørsmålet svarte omtrent alle 10-15kr om dagen.

Synes du kantineordning er nødvendig? Hvorfor/hvorfor ikke?
"Kantine er ikke nødvendig, men fortsatt kjekt å ha» var en gjenganger på dette spørsmålet.

Hvilken mat ville du hatt i kantinen?
Spaghetti, taco, salat, mettende smoothier, sandwicher og frukt var blandt forslagene som kom opp.

Hvor mange ganger i uken ville du dratt nytte av kantinen?
Her var svarene mer forskjellige; noen svarte 2 ganger, andre svarte hver dag.

Altså, de fleste kunne godt tenkt seg kantine, men til syvende og sist er jo dette opp til ledelsen. Kantinemat er ikke gratis, og selv med en pris på bare 10kr om dagen hadde lommebøkene blitt tømt ganske raskt.

I 2011 gjennomførte Dagbladet en undersøkelse der de spurte om elever burde få varm mat på skolen. Undersøkelsen ble gjennomført kort tid etter kunnskapsministeren kom fram med forslaget. I undersøkelsen kom det fram at 62% synes skolemat var et godt forslag, mens resten mente man godt kunne klare seg med niste.

Hvem vet, kanskje vi en dag får servert mat på skolen?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...