Ung i Sandnes

Longboardkustnere

Bygget rampe: Klaidas Ce (14) hopper på rampen i overetasjen på Varatun Gård. Rampene har ungdommene bygd selv. Foto: Anette Mjeldheim

Sommer bringer med seg diverse leirer og sommerskoler. Ung i Sandnes har besøkte et skatekurs på Varatun Gård. Der får ungdommene designe og lage sitt eget longboard.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2013 kl 10:57

Av: Hege Hamra (tekst) og Tina Anda (tekst og foto)

Mateusz Wieworowski er instruktør på kurset. Han har tidligere studert møbeldesign, samtidig som han har skatet siden han var fjorten.

- Vi lærer ungdommene å lage longboard. Treet er fra Canada fordi de vokser sakte og er bevegelige nok. Brettene lages av seks til syv lag som limes og presses sammen i vakumpresser. Det er viktig at brettene er bøyelige, sier Wieworowski.

Han forklarer at de begynner kurset med å lage klar platene, lime og presse dem. Deretter lager de design på brettene, og sprayer dem med maling. Wieworowski har hatt skatekurs i to år og samarbeider med sin søster, Karolina Wiewiorowska. Hun hjelper ungdommene å lage design på brettene.

- De har veldig mye forskjellig design. Det er masse fine farger og mønster. Her på kurset har vi alt fra pyramider, spiraler til ulver med vinger, sier hun.

På kurset er det både jenter og gutter. Vi snakket med Klaidas Ce (14) og Preben Kvammen (14) som er på kurset.

- Det er veldig kjekt, sier Klaidas. Guttene sitter og venter på at brettene skal tørke etter de har sprayet dem.

- Vi er ikke helt ferdige ennå, men brettene blir ganske kule, forteller Preben.

På kurset lager guttene longboard, men til vanlig står de på skateboard. Guttene forteller at de også har bygget ramper i etasjen over. Der viser de oss noen kule triks med hopping og snurring og viser oss noe de kaller «hippijump», som er Prebens favoritt.

- Vi skader oss litt også, forteller Preben. Han bristet skulderen når han falt en gang. Ellers forteller de at det blir noen fall og småskader i blant.

Guttene kjenner til de beste skatestedene i Sandnes.
- Det er bra på skateparken på ruten og på vågen, men det er også kult å skate her oppe på loftet og, for der har vi bygget en skatepark selv, forteller Preben.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...