Ung i Sandnes

Løpende etter rusen eller ikke?

Røyking dreper!!! Foto: Nhat Hoang

Rus er en av tingene som menneskene bruker! Det er noe som kan gjøre et menneske glad eller dårlig. Men rus kan også være noe som øl, vin og kaffe. Røyk, snus og hasj er noe som kan skade deg selv og kroppen din. I dag er det ikke bare voksne folk som bruker disse rusmidlene, men ungdommer.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2014 kl 11:14

Hva er rus?

Rus er et stoff som kan beruse en. Rus kan gi en effekt på nytelse og avslappende. Rusmidler kan også være et legemiddel som kan hjelpe en med å få bort smerten, men dette kan fortsatt skade en. For noen er rus for eksempel tobakk eller snus, være et daglig næringsmiddel for en som røyker eller snuser. Et rusmiddel som røyk kan drepe en som har røyket lenge til å få lungekreft. Det finnes også forbudte rusmidler som kokain. Det er et stoff som kan gjøre brukeren opphisset.

Flere ungdommer i dag bruker rusmidler som er forbudte for dem. De synes det er godt for dem og de blir raskt avhengig. Mange eldre folk lurer på hvor de kan få tak i dette. De er jo ikke 18 år gammel til å kjøpe dette. Et intervju kan kanskje forklare saken.

Misbruk!

Hva synes du om ungdommer som bruker rus?

Det er dumt fordi de er sprengt i håve.

Rusmidler er dumt men likevel bruker de det.

Hvorfor tror ungdommene bruker rusmidler?

Fordi de tror de e kule og vennene lar de prøva.

Fordi de skal være tøffe og prøve.

Synes du dette burde være forbudt?

Det burde ikke være forbudt fordi det er deres valg.

Egentlig er det ikke å bry seg fordi de gjør det for sin egen skyld.

Hvor tror du de får tak i dette?

Eg tror de får tak i det hos eldre folk eller noen på ruten.

Hos eldre!

Her ser du at begge ganske er enige.

Anonym Intervju

Hva bruker du og hvordan er det?

Jeg har brukt Snus/Bug og det er veldig avslappende.

Hvordan fikk du tak i dette og hvorfor begynte du med dette?

Har venner som kan få tak i dette her. Er du heldig så kan du få en pakke for normalt 70-80 kr. Jeg begynte med dette fordi vennene mine begynte og da ville jeg også prøve. Men en stund ble jeg avhengig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...