Psykopatens jakt

Safe haven er en dramafilm som ble utgitt i USA 7. mai 2013. Filmen er blitt regissert av Lasse Hallström, og har Julianne Hough, Josh Duhamel og Cobie Smulders som hovedroller. Denne filmen har sjangertrekk som drama, thriller, og romantikk.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Handling og Miljø
Handlingen i filmen foregår i Southport i North Carolina. Katie flykter fra hennes mørke fortid, og havner til slutt i denne byen. Det er varmt, og sommerlig vær. Men når hennes mørke fortid jager henne blir det fort mørkt og stygt vær.

Katie rømmer fra hennes mørke fortid og havner i en by kalt Southport. Her håper hun at hun kan starte på nytt. Underveis blir hun kjent med en mann kalt Alex, de finner kjærligheten og lever lykkelig. Katie lever med en løgn om hvem hun er, og hva hun har opplevd. Hun håper på at hun kan glemme alt som har skjedd, og leve lykkelig. Det er ikke en lett jobb å gjøre mens hennes mørke fortid jager henne.
I denne filmen finner vi mange tilbakeblikk. I begynnelsen får vi se når Katie rømmer, men vi får ikke se hvorfor. Underveis i filmen får vi se tilbakeblikk om hva som har skjedd, og mer detaljert hva hun rømmet fra.

Det foregår også flere handlinger parallelt i denne filmen. Vi får se hvordan Katies nye liv er, og hvordan hun har det. Men vi får også se denne ondskapen som Katie rømmet fra, og hans desperate jakt etter og finne henne.

Katie er en dame som har opplevd mye vondt. Hun er modig, og samtidig redd. Hun klarer å skjule hennes hemmelighet med et smil på munnen. Alex, som hun forelsker seg i gjør at hun føler seg trygg. Han er en lykkelig mann, med bare fine tanker om alt og alle. Han er tøff, hans kone er død. Det er vanskelig for ham og slippe noen inn til seg. Disse to er hovedpersonene i filmen. Alex utvikler seg mye gjennom filmen, og finner stadig nye hemmeligheter om Katie. Samtidig har vi Kevin. Han er en psykopat som jakter på Katie og gir seg ikke til hun er funnet. Han er en gal mann med kun ett mål, og drepe Katie. Alex har to barn, en gutt og en jente. Disse er bipersonene i filmen.
En av de viktigste konfliktene i denne filmen er konflikten mellom Katie og Kevin. Konflikten er svaret på hvorfor Katie rømmer, og hvorfor Kevin er så desperat på å finne Katie igjen.

Løsningen på konflikten i filmen er en kamp mellom det gode og det onde. Alle trådene blir nøstet opp, og du sitter ikke igjen med noen ubesvarte spørsmål.
Fargebruken gjør at filmen føles mer levende, det skaper liv rundt handlingen. Det er blitt brukt mørk, nervepirrende musikk hver gang Kevin er med i bildet. Lyden gjør at spenningen blir på topp, og du føler at handlingen blir mer spennende.

Jeg synes dette er en veldig god film. Det er et veldig aktuelt tema, og spenningen har de virkelig klart og få frem. For dem som liker romantikk, men også litt spenning så er dette den perfekte filmen for deg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...