Vi kan mer enn du tror

Foto: Kjartan Jespersen

Klassequizen i 2015 er godt i gang. Det nærmer seg finalen og de fleste deltagerne føler seg klare. Mange skoler kjemper for å komme videre. Det er nå de fleste deltagerne begynner å kjenne presset. Nå må de virkelig skjerpe hjernen.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2015 kl 20:35

Klasse quizen er en konkurranse der en gruppe fra mange skoler konkurrer om å bli den smarteste skolen. Hver skole får en quiz som tiendeklassingene skal svare på og de som får best resultater blir tatt ut og skal representere skolen. Denne gruppen konkurrerer på radioen mot andre skoler og de som får best resultat går videre. Hver mandag og onsdag mellom januar og mars har tiendeklassingene i hele fylke hatt noen elever som har vært på radioen og konkurrert om å bli Rogalands smarteste elever. På Lurahammaren er det Gustav Kvalsund Nybø, Ivar Carlsen og Marie Bringsvor som representerer skolen, Marie Myklatun Nesse er reserve.

Det nærmer seg slutten av klassequizen i 2015. Det er semifinaler og finaler som gjenstår nå. Vinnerne i fylket stikker av med 5000 kr til klassekassen deres. De som vinner dette får også muligheten til å delta i landsfinalen i Oslo. Landsfinalen sendes på NRK1 lørdag 23. mai. Den første semifinalen i 2015 var mandag 13. april. Denne semifinalen var mellom Lurahammaren ungdomsskole og Gautesete skole. På denne semifinalen var det utrolig jevnt. Når de var kommet til siste spørsmål var stillingen 10 – 10. Det siste og avgjørende spørsmålet var «Fra hvilket land kommer butikkjeden Løplabbet?» på dette spørsmålet svarte Gautesete, Danmark mens Lurahammaren svarte Sverige som var det riktige svaret. Lurahammaren vant og kom videre til fylkesfinalen.

Rektors mening

Rektor Paul mener at de har gjort et strålende arbeid både på selve kampene og med jobbingen hjemme. Han sier at han er veldig imponert over innsatsen og da han fikk høre at de kom videre til Fylkesfinalen var det full jubel på kontoret, mye klapping sammen med andre lærere sier han med ett stort smil. Paul har også veldig stor tro på at de kommer til å vinne fylkesfinalen. Han sier at han har ventet lenge på at Lurahammaren skulle komme så langt inn i konkurransen. Men det er veldig mange skoler med på dette arrangementet så det er jo utrolig at vi har kommet så langt som vi har kommet. Å dette er jo meget spesielt, siden det er første gang Lurahammaren har kommet helt til Fylkesfinalen sier Paul.

Deltakernes mening

Deltakerne mener selv at det har vært veldig kjekt, spennende og bedre enn forventet til nå. Det har også vært nervepirrende til tider, og de tror det blir enda mer nervepirrende hvis de kommer på TV. De har lært mye både av spørsmål og så har de lært hvordan de lager radio i studioet.
Før de skal på radioen og svare på spørsmål leser de på forskjellige emner og temaer. De hører litt på hva de andre skolene får spørsmål om og øver ekstra mye på noen temaer som går igjen. Politikk sier de har gått mye igjen, men det er ikke så lett og øve på sier de, fordi de vet jo ikke helt hva de skal øve på. De mener selv at de har hatt litt flaks til nå. De skulle trekke 3 av 4 temaer, og de hadde flaks og trakk de tre enkleste.

De sier at de tror de har en sjanse til å vinne fylkesfinalen hvis de har flaksen på rette side. Det er selvfølgelig det de håper på. Hvis de har flaks på fylkesfinalen blir det forhåpentligvis seier til Lurahammaren. Helt i starten trodde de aldri at de kommet til å komme så langt som de har kommet. Det var når de fikk 11 poeng mot Gautesete håpet startet å vise.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...