Ung i Sandnes

Ny nettavis for unge i Sandnes

Fritidsjef Tone Strømø i midten, sammen med Gry Mattingsdal og Roald Brekke. Alle er glade nettavisen og Laben på Lura endelig nærmer seg åpning.

Fritid, Sandnes kommune tilbyr alle unge i Sandnes en ny nettavis. Ei avis både for dem som vil lese om hva som skjer. Og de som har lyst å skrive om hva som skjer.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Fritid og Sandnes kommune etablerer i disse dager en multimedia lab på Lura bydelshus.
Etableringen får økonomisk støtte fra Barne- og likestillingsdepartementet

Innenfor labens fire vegger finner du en nettavis (denne), regirom for filmproduksjon, et ferdig rigga multikamerastudio og redigeringsprogram for lyd- og filmsnutter.

Vi skal også rigge et studio for greenscreen produksjoner. Så mye spennende skjer på Lura!

Flere ungdomsskoler har inngått samarbeid med Fritid og medialabben. Skolene vil bruke nettavisen som en del av det nye media valgfaget for 8.klasse. LuraHammaren og Giske Ungdomsskole var de først skolene som meldte seg på.

I dagene som kommer vil skolene poste lokale nyheter fra sine bydeler.

Etter hvert skal også det produseres nyheter på kveldstid. Fritid starter opp workshops for interesserte skribenter allerede mandag 4. mars.Workshoppene starter kl. 17:30.
kjekt hvis unge bloggere melder seg på.

Vi har lyst å lage en egen blogger-plattform" i medialabben. En plass unge blogger kan stikke innom og høste lærdom fra andre bloggere

Når filmproduksjonen i studioet tar seg opp, registerer vi en egen Youtube kanal. Alt som labben produserer, legges inn her.

Stavanger Film- og smalfilmklubb holder på å gjøre seg kjent med kameraer og redigeringsutstyr akkurat nå i disse dager. Labben kommer også til å sette opp workshops sammen med dem. Da vil de dele sin fimkunnskap med deltakerne, og vise hvordan alt utstyr virker.

Så høres dette spennende ut må dere ta kontakt med oss.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...