Ung i Sandnes

Nyåpning av Lura Bydi

Gutta Boys er klare både for Lura Bydi og Norske Talenter på TV2. Lykke til i semifinalen fredag 11.mai! Foto: Solveig I. Engelsen

Både Gutta Boys fra Norske Talenter og kultursjefen i Sandnes er imponerte over lokaler og LAB'er på Lura Bydi.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Nylig var det nyåpning av ungdomstilbudet Lura Bydi på Lura bydelshus med flere gjester tilstede. Kultursjef Tone Strømø var tydelig stolt da hun overlot lokalene til de unge: - Her har det blitt herlige rom for de kreative LAB'ene, men også et sosialt sted for bare å være sammen.

Stemningsfull sang, piano- og gitarspilling ble framført av de tidligere UKM-deltakerne Mari og Ida Kathrin. UKM-jentene kommer fra en annen bydel i Sandnes og viste stor overraskelse da de fikk se tv-studioet på medieLAB'en. - Dette var skikkelig kult. Her er det absolutt muligheter for å lage både tv-show og filmer, sa de.

Rap-duoen Gutta Boys er fra Sandnes og deltar i denne sesongen av Norske Talenter. De hadde en liten minikonsert med 3 låter som en oppvarming til semifinalen fredag 11.mai. Gutta Boys har studio på Lura og hadde også med seg produsent/dj/låtskriver Marius Jay. Gutta Jani og Kevin er opprinnelig fra Bogafjell og skulle ønsket at LAB'ene på Lura Bydi fantes da de selv var i ungdomsskolealder. Spesielt godt likte de tv-studioet og danserommet.

Primus motor for danseskolen House of Dance, Kristian Mora, hadde en flott liten hiphop/street danseoppvisning. House of Dance (HoD) har 3 ulike dansekurs for både barn og ungdommer en gang pr uke på Lura Bydi. - Både dansegulvet og musikkanlegget her passer perfekt for dansing, sa en energisk Kristian da oppvisningen var ferdig. Våre danseinstruktører er veldig fornøyde med kvaliteten på danserommet.

Billedkunster Ewa Welter gikk smilende fra rom til rom. Hun har hatt ansvaret for den kunstneriske utformingen av rommene. - Det har vært kjekt å utforme lokalene. Sammen med noen ungdommer og personalet har vi malt oss gjennom 2. etasje rom for rom. Jeg syns resultatet ble bra. Ellers gleder jeg meg også veldig til å ta i bruk den nye gallerigangen der unge kunstnere kan få ha sine egne utstillinger.

- Den store utfordringen har nok vært tiden, fortalte Ina Rebecca Tveter som er leder for ungdomstilbudet Lura Bydi. - Vi har brukt mye lenger tid enn vi trodde, så ungdommene her har måttet tåle halvferdige rom i lange perioder. Men nå er vi heldigvis blitt ferdige med et knallbra resultat, sa hun før hun ivrig dro i gang neste konkurranse med gavekortpremie.

Lengst inne på kjøkkenet fant vi store dampende gryter med husets egenproduserte stekte ris. Fritidsarbeider Siri Sele har det praktiske ansvaret på bakeLAB'en og denne kvelden hadde hun fått med seg lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget Therese til både laging og utdeling av gratis varm ris med egg/kylling/grønnsaker og ispinner. Nam!

Så nå er det bare å håpe at ungdommer på Lura og ellers i Sandnes vil henge på Lura Bydi sammen med de mange superheltene på kaféens fargerike vegger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...