Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Amalie Dorothea gleder seg til å spille live i Sandnes

Foto: Privat

"Musikken har hjulpet meg til å bli den jeg er", sier musikerjenta som tar turen fra Stange i Hedmark til Sandnes og Urban Street lørdag 16.juni.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2018 kl 17:12

Låtskriver og sanger Amalie Dorothea Brendemo spiller både gitar og piano, og på utendørsfestivalen Urban Street skal hun fremføre egne sanger innen sjangerene alternativ pop, soul og indie-musikk.

- Jeg er så heldig å ha et eget musikkstudio hjemme. Der jobber jeg i timevis hver dag sammen med min bestevenn og produsent Eskil Andreassen. Akkurat nå jobber vi med en ny EP som kommer til sommeren, samt det blir en del øving til Urban Street-festivalen.

18-åringen Amalie Dorothea har holdt på med musikk i årevis. - Jeg er for det meste selvlært, bortsett fra ett år på Manger folkehøgskole (har bare musikklinjer) som ligger noen mil nord for Bergen. Der gikk jeg på vokallinja og hadde en egen sanglærer. Dette var midt i blinken for meg! Selv om jeg bare var 16 år da jeg gikk der, så var det utrolig bra og jeg trivdes kjempegodt. Det gav meg mange gode opplevelser og ikke minst opplæring og nye erfaringer innen musikk.

- Jeg veldig inspirert av musikken til nordlendingen Kristian Kristensen. Han er utrolig dyktig og mitt store forbilde innen musikk! Min største drøm er å få opptre og synge sammen med ham en eller annen gang. Ellers er Amy Winehouse er også en artist jeg ser opp til.

- Jeg gleder meg stort til å spille i Sandnes. Jeg har vært der en gang før, og vurderer å faktisk å flytte til Sandnes eller omegn. Det virker som regionen er et veldig bra sted å være med levende musikkmiljø og muligheter for unge musikere. Min gode venn Øystein Nygård bor også der. Han har hjulpet meg mye med å få fram musikken min, og hadde det ikke vært for ham så hadde jeg aldri kommet så langt som jeg er nå, forteller den unge musikeren til slutt.

Sjekk en av låtene til Amalie Dorothea her:
https://soundcloud.com/amaliebrendemo/help-me-god

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...