Fakkeltog i Langgata torsdag 15.mars

Foto: Document.no

"Bli med å vis din støtte til modige menneskerettighetsforkjempere", sier Jasmine som er leder i Amnestygruppa på Vågen videregående skole. Alle som vil kan delta både i fakkeltoget og på Vitenfabrikken etterpå.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2018 kl 13:36

Amnestygruppa har virkelig fått ny giv denne våren. Og i kveld er de en av flere arrangører som lager til det årlige store Amnesty International-arrangementet i Sandnes.

Vågen videregående skole samarbeider hvert år med Amnesty om et undervisningsopplegg. Resultatet av dette vil elever vise fram i form av utstilling og dramainnslag på Vitenfabrikken.

I år er tema modige menneskerettighetsforkjempere. Fokus blir på den tøffe kvinnen Narges Mohammadi som sitter fengslet i Iran med en dom på 22 år. I årevis har hun protestert aktivt mot syreangrep på kvinner, kjempet for kvinners rettigheter, rettighetene til minoriteter og vært aktiv i arbeidet mot dødsstraff.

I en sofa på Vitenfabrikken i kveld møter vi hennes bror, Hamid Mohammadi, i samtale med Amnestys prosjektleder Richard Dwomoh (samtalen vil foregå på engelsk).

Les mer her: https://www.amnesty.no/menneskerettighetsforkjempereI

Arrangører er Amnesty International Region Sør, Vågen videregående skole, Sandnes musikkråd og Vitenfabrikken.

Se mer om programmet i faktaboksen eller her:
https://www.jaermuseet.no/vitenfabrikken/aktiviteter/brave-arets-amnesty-kveld-sandnes/

I fjor var det flyktninger fra Syria som var tema. Dette ble dramatisk dramatisert av redningsvestkledde Vågenelever. Møt opp og se hvordan Vågenelevene i år viser sine versjoner av modige menneskerettighetsforkjempere.

Hele arrangementet er gratis og man trenger ikke å ha fakkel for å gå i toget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...