Fest i stedet for skole

De matansvarlige hadde tenkt nøye på målgruppen. Det var både pizzasnurrer med halalkjøtt og mulighet for glutenfri mat. Fra venstre: Helen Vik, Amy Martine Warner og Katrine Mattingsdal Pedersen. Foto: Solveig I. Engelsen

Høye skrål blandet med mye latter hørtes langt uti gata. Det var tydelig at det var god stemning da elever fra barne- og ungdomsarbeiderfaget ved Gand videregående skole nylig inviterte til vårfest.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2018 kl 12:01

Solskinnet som tittet inn gjennom vinduene i ungdomshuset L54 satte straks i gang den rette vårstemningen for de tretti gjestene fra innføringsklassene. Med et spennende og variert festprogram, koselig prat og L54's aktivitetsutstyr ble det en meget vellykket vårfest.

- Det har vært både lærerikt, kjekt og ikke minst har det vært mange med godt humør her i dag, sa tre av arrangørene vi traff rett etter festen.

Elevene forklarte ivrig hva de hadde gjort: - Vi har hatt både konkurranser, teatersport og allsang. Gjestene våre kommer fra mange forskjellige land, så vi hadde lyst til å vise dem ulike norske festtradisjoner. Nesten alle sangene hadde norske tekster og vi har faktisk selv øvd på allsang i våre to klasser i forkant.

Festen ble avrundet med dans, men kanskje ikke akkurat til dagens vanligste danserytmer. Polka, polonese og linedance fikk smilene til å gå i samme takt som dansetrinnene. Stor ståhei og hæla i taket, og sannelig ble det spontanundervisning til iransk musikk også.

Om det skyldtes fire timer uten skolebøker eller de hjemmelagde pizzasnurrene og kakene, i hvert fall glitret øynene til alle festdeltakerne da de atter måtte gå tilbake til Gand vgs.

- Det har vært helt magisk å være her i dag, fortalte de to lærerne Karen Grønning og Kari Vetrhus Haugen som var tilstede som observatører. - Elevene fra VG2 barne- og ungdomsarbeiderfaget har vist stor omsorg for sine gjester. Alle har følt seg skikkelig velkomne og blitt tatt vare på. En fantastisk arrangørgjeng, skrøt lærerne begeistret.

Vårfesten var et skoleprosjekt der oppdraget var å lage til et arrangement for ungdom på sin egen alder. Elevene måtte gjennomføre alt fra a til å; gjøre avtale om å låne lokalet, lage program, fordele oppgaver, lage mat og skrive taler.

- Det beste i dag har vært å bli kjent med de andre elevene i innføringsklassene og å erfare hvor lett det er å få kontakt med ukjente når man gjør noe kjekt sammen. Det var bra at vi hadde leker og konkurranser i starten da dette brøt isen og gjorde oss tryggere på hverandre. Da gikk resten av festen som en lek og det ble morsomt både for våre gjester og oss, sa Vilde Torkelsen, en av de hovedansvarlige for vårfesten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...