Før måtte man være stille...,

Mattias S. Zenker syns det var veldig positivt å oppdage spillkonsoller blant bøkene på Sandnes bibliotek. Rut Marie B. Svendsen (med ryggen til) er helt enig! Foto: Ungisandnes.com

..men nå kan man både prate og spille.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2018 kl 14:05

Mellom bokhyllene på Sandnes bibliotek høres herlig latter. To ungdommer har et voldsomt latterkick. Fargete lysglimt skimtes bak hodene deres før en ny latterkule inntar rommet. Utfra kroppsholdningene og armbevegelsene å dømme, så er det ikke vitsebøker de er opptatt av.

Hva skjer? spør vi. Fortsatt leende svarer de: - Vi spiller et playstationspill vi spilte da vi var yngre, og det er faktisk kjempegøy å spille det igjen.

Er dere ofte her og spiller på biblioteket i Sandnes?
- Nei, vi er bare tilfeldig innom. Egentlig venter vi på å bli kjørt hjem, og så ville vi bruke ventetida på å spille kortspill slik som vi ofte gjør når vi er på biblioteket i Stavanger. Dessverre hadde de ikke det spesielle kortspillet her som vi var på jakt etter. Men, da vi fikk øye på dette PS3-spillet, så var det bare å sette seg ned foran skjermen. og nå har vi hatt det kjempekjekt i snart en halv time. Du vet, gamle game-minner strømmer på, forteller Mattias og Rut Marie.

- Ja, det er noen år siden var jeg mye i Sandnes, sier Mattias, som egentlig er fra Stavanger. Jeg gikk på Gand vgs og var også mye på ungdomshuset L54 i sentrum. Vi var mange venner som møttes der og spesielt godt likte jeg å lage til LAN. Vi er blitt litt eldre nå og vanker der ikke lenger, men det var en veldig fin tid, minnes han.

Hva holder du på med sånn ellers? - Jeg tar helsearbeiderfaget, og er for tiden i praksis i et bofellesskap for voksne med psykisk utviklingshemming. Det trives jeg veldig godt med. Det er ganske prøvende mentalt der man må reflektere mye i forhold til kommunikasjon, etiske konfliktsituasjoner og sosial kompetanse. Jeg har lært utrolig mye. Etter hvert kunne jeg tenke meg å bli miljøterapeut og jobbe på institusjon og med avrusning eller psykiatri. En annen ting som er kjekt med det faget jeg tar er at jeg stadig blir minnet på at det er kjempebra at jeg som gutt har valgt denne studieretningen. Og det er selvsagt gøy å høre, sier Mattias.

Plutselig begynner lysene å slukkes blant bokreolene. Det er stengetid og snart blir kjæresteparet hentet. Vi rekker et siste spørsmål. Er det noe dere savner her på Sandnes bibliotek? - Ja, det må jo selvsagt være kortspillet Chtulu Fluxx, ler de begge før de hastig løper ut i vinterkulda.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...