Ung i Sandnes

Førstegangstjeneste i Forsvaret

Sjekk alt du har krav på

Hva innebærer en innkalling til førstegangstjeneste? Kan Forsvaret tilby deg noe mer?

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2019 kl 16:19

Som soldat i førstegangstjenesten har du mange goder. Visste du at du kan søke om å få dekket faste utgifter som husleie, strøm, forsikringer og avgifter når du er inne til tjeneste? Du får flere gratis hjemreiser i året og du har krav på permisjonsdager. Du har også krav på gratis lege, tannlege og psykolog, og du har krav på å få dekket nødvendige legemidler.

Utdanning og jobbmuligheter
Du har også mulighet til å ta opp fag fra videregående og få stipend til kurs og bøker.​ Det er altså lurt å undersøke hvilke muligheter denne perioden kan innebære! Skulle du i tillegg ønske å utdanne deg videre innen militæret til offiser, er du etter endt utdanning sikret relevant jobb med fast ansettelse. Du kan også velge å ta et to-årig løp der du fullfører forstegangstjenesten og tar fagbrev innen ett av de om lag 30 lærefagene militæret kan tilby, disse varierer fra år til år, og oversikten finner du HER.

Jenter i Forsvaret

Jenter født etter 1997 har sesjonsplikt på lik linje med guttene, og jenter som blir kalt inn til førstegangstjeneste kan ikke velge det vekk. Men aller først skal du gjennom sesjon, her blir du vurdert ut ifra motivajon og testes fysisk, teoretisk og medisinsk, og ca. halvparten av dem som møter til sesjon kommer videre og kvalifiserer seg til førstegangstjeneste.

Ordinær tjeneste varer 19 måneder, og når du har gjennomført 12 eller 18 måneder førstegangstjeneste kan du kalles inn til repetisjonsøvelse 7 måneder eller 1 måned frem til du fyller 44 år(eller 55 dersom du har arbeidet minst ett år ekstra i militæret).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...