Ung i Sandnes

Ungdommer ønskes som medlemmer:

Husflidens høstmesse

Lørdag 26.oktober

Foto: Sandnes Husflidslag

Flere og flere unge lærer seg å strikke, hekle, sy og lage fine ting til seg selv og andre. Mange lærer via Youtube og linker på internett, men ingenting kan måle seg med å få demonstrert en teknikk LIVE! Sandnes Husflidslag's mange medlemmer har tilsammen en imponerende kunnskap om alt man trenger å vite om det meste innen håndverk, dette er stedet å være hvis man vil lære mer!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 13.10.2019 kl 23:01

Sandnes Husflidslag arrangerer høstmesse lørdag 26.oktober kl.10-17 i Barkemølla(Storgata 1 i Sandnes).

Ta julehandelen lokalt, eller få inspirasjon!

Årets Høstmesse har mye flott å tilby, du finner håndlagede duppeditter, klær, tilbehør, pynt, leker, kunst og mange kjekke julegaver! Blir du sulten underveis har de også kaffe og hjemmelagede kaker!

Sandnes Husflidslag har lange håndverkstradisjoner, og særlig ungdom er ønskelig som nye medlemmer. Ung Husflid er et satsningsområde som retter seg mot barn og unge, og det arrangeres lokale kurs i forskjellige håndverk. På hjemmesiden til Ung Husflid finner du teknikker beskrevet og tips til ting du kan lage selv. Det er viktig at ikke de gamle teknikkene innen alt fra strikking, veving, lærarbeid, korgfletting, karveskurd og søm går i glemmeboka, og hos Husflidslaget kan du lære alt du ikke visste du ikke kunne...

Siden 1979 har folk i alle aldre holdt på med håndverk i Husflidslaget, og 40-årsjubileet feires bl.a. med utstilling på Sandnes bibliotek, der de presenterer nytt håndarbeid hver måned. De mest aktive medlemmene møter på Barkemølla hver mandag kl.18:00. Da tar de med seg håndarbeidet sitt, og det er alltid noen som kan hjelpe hvis en lurer på noe. Her får de som ønsker det gode råd og kaffe. Noen filter, andre syr lappeteknikk, noen hekler, noen syr. Om du ikke holder på med noe av dette, tar du med deg andre håndarbeider og kommer. De har kaffepauser, prater og koser seg på tvers av alder og kjønn, for gutta er selvsagt mer enn velkomne! Det arrangeres også strikkekafé på Varatun Gård mandager kl.10.30-13, og denne er åpen for alle!

Laget har vev-gruppe der alle hjelper hverandre. Oppsetting av vev er tidkrevende og foregår på dugnad, og så vever den enkelte til seg selv.

Det arrangeres kurs jevnlig, kanskje du trenger å lære å montere strikkeplagg, eller kanskje du har lyst til å sy kjole sammen med Monica Herredsvela fra Symesterskapet?(Se informasjonsskriv til høyre under bildene) Ta kontakt med Sandnes Husflidslag for mer info om kurs og medlemsskap. Medlemskontingenten inkluderer 5 nummer av bladet Norsk Husflid. I tillegg får du 10 % rabatt på Husflidslagets kurs og 10 % rabatt ved kjøp av varer (unntatt bunad) på Husflidens utsalg. De har også egen rabatt-avtale med Sandnes Garn, så hvis du strikker mye kan det fort lønne seg å bli medlem.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...