Hva jobber SUB for og hva har slått igjennom?

Deler av Sandnes unge bystyre i full diskusjon om hvordan de kan bruke nettavisen www.ungisandnes.com til å informere andre (spesielt ungdommer) om hva SUB gjør.
Opplæringsseminar Ognatun 27.3-28.3 2017. Foto: Solveig I. Engelsen

Vi som skriver denne artikkelen har sittet i Sandens unge bystyre i omtrent to år. På denne korte tiden har vi vært en del av mange spennende saker. Vi har fått lov til å være med å påvirke hvordan Sandnes skal styres og utvikles.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2017 kl 16:37

Noen saker jobber vi enda med, men noen saker har vi klart å få vedtatt.

Utenom dette får vi mange planer og saker på høring. Dette setter vi pris på og tar det veldig seriøst. Vi har blant annet gitt høringsuttalelse på:

• Varatunparken - Forslag fra Sandnes tomteselskap til utvikling av Varatun
• Videreutvikling av L54 (ungdomshuset i sentrum)
• Min nye kommune – verksted i forbindelse med kommunereform
• Områderegulering Ruten
• Ny kommuneplanen for Sandnes
• Biogass handlingsplan
• Plan mot barnefattigdom
• Økonomiplan for Sandnes
• Trygghetsvandring i Sandnes
• Områdeplan for Havneparken
• Lokal mobilitetsplan
• og Skolebehovsplan.

Vi jobber nå aktivt med den nye byparken på Ruten. Vi blir ofte spurt om å gi en høringsuttalelse om forskjellige temaer her. Utenom det kommer det ofte fagfolk på møtene vår og holder foredrag om nye planer eller ideer om den nye Ruten. Vi jobber hardt med dette fordi det er noe som vil påvirke oss videre, siden det er en plass vi unge oppholder oss ofte.

SUB har også jobbet med andre saker. Disse tar vi opp på våre månedlige møter. Her diskuter vi saken og kommer frem til SUB sin mening. Deretter kan vi velge å ta opp disse sakene i SUBs "Fem minutter" i bystyret, som for eksempel leirskole.
I 2016 fikk Sandnes unge bystyre igjennom forslaget om at 16- og 17-åringer skulle få stemmerett da det ble holdt folkeavstemninger angående kommunesammenslåing. Vi møtte opp på et bystyremøte og uttrykte vår mening.

SUB har også en utveksling med Sandnes sin venneby, Labin, annethvert år. Dette samarbeidet heter LASA. Dette samarbeidet går ut på at SUB og en gjeng ungdommer fra Labin reiser og besøker hverandre sine byer. Når vi er på besøk hos hverandre er vi på workshops og jobber med temaet for året. I fjor (2016) var temaet trygghet. Da klarte vi å innføre Nattravner i Labin. Dette er et enormt lærerikt prosjekt. Vi ungdommer blir ikke bare mer informerte om politikk, men også hverandres kultur.

(Skrevet av SUB-medlemmene Julie Høie Nordbø, Ida Kathrin Refsnes og Caroline Seldal Isaksen.)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...