Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Hvordan få en frisk sommerhud

Solkrem kommer i mange varianter

Når sola skinner er det fristende å gjøre hva som helst for å bli så brun som mulig. Men kan sola ødelegge mer enn den gjør godt?

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2019 kl 12:45

Sol er deilig og mange vil nok si at det er det beste med sommeren, en sommer med lite sol er en dårlig sommer. Men hvordan tar du best vare på huden, samtidig som du får en flott farge?

Vi nordmenn har en tendens til å slenge oss i solveggen så snart strålene begynner å varme, mange starter solingen på vinterfjellet, og allerede der må vi begynne å ta vare på huden. Høy faktor kan fort gi en falsk trygghet, for hvis vi har områder som ikke har fått solkrem på seg, eller laget med solkrem er for tynt, så blir vi solbrente. Det er både mengden sol vi får over tid, og det å bli solbrent som fører til hudskader, og i verste fall hudkreft.

Jo yngre vi er, jo mindre tenker vi på hvordan sol vil påvirke huden i fremtiden, men det kan fort bli noe man angrer på senere i livet når unødvendige rynker kicker inn... Mange investerer i dyre kremer og behandlinger for å unngå rynker, mens det letteste hadde vært å ta vare på huden allerede som ungdom. Det er faktisk ingen skam å "jukse" seg til en fin brunfarge på tube eller spray, så lenge man klarer å unngå å se ut som en gulrot med overdrevne skiller, for DET er ikke en god look.

Dyrere solkrem betyr ikke bedre solkrem, faktorbeskyttelsen skal stemme med det som står på emballasjen. Du kan velge krem, spray, tube, boks, vi finner våre favoritter, bare husk å smøre over alt, og NOK. Smør heller for ofte, enn for sjeldent, solbrenthet er altså det man vil unngå.Har du solkrem fra i fjor? Den kan du fint bruke i år også dersom den har blitt oppbevart mørkt og kjølig.

Her i Norge er huden godt beskyttet hvis det er overskyet, men hvis det er et lett skylag kan så mye som 90% av UV-strålene komme igjennom, så smør deg heller en dag for mye hvis du er i tvil, det fungerer uansett som en fuktighetskrem.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...