Ung i Sandnes

"Blanda drops" rocker:

Inviterer til FN-konsert

24.oktober

Foto: Linn Andreassen Talge

Jeg tok turen innom øvelsen til "Blanda drops", som skal få liv i publikum når FN-dagen markeres på Lura Bydelshus. Resultatet? Gangsperr i smilemuskelen og rockefoten, DETTE digger jeg!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2019 kl 21:04

Wenche syntes det var kjipt at ikke Sandnes hadde Dissimilis(kulturorganisasjon for mennesker med utviklinghemming), så når hun og Ranveig ble kontaktet i 1994 for å høre om de ville være med og starte et band, så hoppet de på sjansen, og vips var de en gjeng på 10 stk som startet "1001 watt". Kulturskolen sammen med Tilrettelagt fritid var primus motor, og gjengen har holdt på i 25 år nå! De har byttet navn noen ganger, både til "Visegaukene" og nå: "Blanda drops", et band som inneholder noe for enhver!

I 2003 tok Maggi over som band(e)leder og da droppet de visesang og gikk over på pop og rock. Og GJETT om gjengen kan rocke!?! De synger og spiller: -Jørgen på maracas, Kenneth på bongotrommer, Wenche og Ranveig på keyboard og diverse rytmeinstrumenter, Kevin og Bård på slagverk, Aksel på bass og Dag på metallofon og rytmeinstrumenter. Gruppa øver hver onsdag på Varatun Gård, men f.eks. Bård har både el-trommer hjemme og spiller i ett til band, så det er ikke noe slinger i valsen... selv om jeg tviler på de har vals på repertoaret... Men det de HAR på repertoaret handler om alt fra selvmord og skolemassakre til kjærlighet, jeg digga meg gjennom titler som "Illuminate the Sky", "Bellyache", "Pumped Up Kicks" og "24 timar i døgnet", og helt på slutten av øvelsen fikk jeg lov å velge meg "Jolene", som jeg nynner på fremdeles her jeg sitter...

Energien denne gjengen utsondrer er ren magi, koringen til Ranveig er on cue, og Bård rocker slagverket så det er komplett umulig å holde rockefoten i ro! Med tidvis 3 keyboard som setter stemningen og rytmene som suggererer er dette en komplett musikkopplevelse.

FN-konserten arrangeres av Tilrettelagt fritid på Lura Bydelshus, og "Kultur uten grenser" som konserten heter foregår på selveste FN-dagen torsdag 24. oktober klokken 18.00-20.00. Det vil bli kulturelle innslag med som sagt Blanda Drops, men også kor fra Bergeland vgs, gruppen "Musikk for alle", Ambassador leser dikt, det blir visesang med Tove Lise og Halvdan og allsang.

Det blir kafé med salg av kaker og kaffe.

Entre: 50,-

DETTE vil du IKKE gå glipp av!!!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...