Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Konsertmaraton etter påske

Bandet "Kometkameratene" fra venstre: Dainius Trepekunas, Martin Løland, Rebecca Ponce, Håvard Andreassen Falch. Bakerst: Elisabeth Midtbø

"Kometkameratene" er ett av syv musikkgruppeprosjekter ved vg3 musikk på Vågen videregående skole som skal spille rundt om i distriktet i april.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

- Vi gleder oss veldig til 4.april, sier vokalist Dainius Tipple Trepekunas og bassist Håvard Andreassen Falch som sammen med fire andre medelever er klare for konsert på Tou Scene.

- Siden januar har vi holdt på med å planlegge alt som må til for å få til konserten. Den første utfordringen var å sette sammen bandet med elever fra forskjellige musikklasser, men for vår del ble det full klaff. Bandet har fungert og jobbet bra sammen fra første stund.

- Låtvalget vårt kan vi vel kalle for variert rock. Heldigvis er det en veldig vid sjanger, så selv om mange av oss har ulik musikksmak så har alle bandmedlemmene fått bidratt med låter de selv liker til repertoaret. Hovedvekten på vår konsert ligger nok på 90-tallsrock, sier klassekameratene.

Hvorfor heter bandet Kometkameratene? - Jo, ler begge musikerne, et av våre bandmedlemmer fikk tilfeldigvis øye på noen morsomme hodeplagg i en butikk her i Sandnes i fjor engang. Han syntes de var så kule at han bare måtte kjøpe de selv om han den gang ikke hadde noen spesiell anledning å bruke dem til. Da han dukket opp på øving med de knallgrønne hodeplaggene, så måtte vi jo selvsagt bruke de og samtidig finne et bandnavn som matchet.

Hver av konsertgruppene har i tillegg til det rent musikalske, gjort mye annet arrangørarbeid i løpet av vinteren, slik som å finne konsertlokale og forhandle leieavtale, registrere utstyrsbehov, markedsføring, lage budsjett, bestemme billettpris og mye annet.

- Elevkonsertene er en del av faget "Instruksjon og ledelse" som innebærer både produksjonsledelse og kunstnerisk formidling, forteller musikklærer Bjor Bohne ved Vågen videregående skole. - Elevene skal vise at de kan lage til et musikkarrangement både som produsent og utøver, og de blir vurdert i alle ledd i prosessen. Det gjelder både forberedelser, gjennomføring, etterarbeid og selvfølgelig det musikalske programmet.

- De må også selv ta ansvar for økonomien, sier han videre. - De unge konsertarrangørene må beregne utgiftene og finne ut om de trenger mer inntekter enn det billettsalget gir. Mange skaffer seg sponsorer for at det skal gå i hop.

I løpet av de 10 årene disse skoleprosjektkonsertene har vært fremført, så har man ennå til gode at noen av konsertene har gått med underskudd. Det har faktisk vært slik at enkelte prosjektband har sittet igjen med gode overskudd, som de igjen har gitt videre til veldedige formål.

Selv om elevene bruker mye tid og ressurser på musikkprosjektet, så gjør de dette med stor glede, resultatet vises igjen i form av god kvalitet på konsertframføringene.
Siden gruppene velger musikkstil og låter selv, så vil konsertrekka etter påske ha mange forskjellige musikalske uttrykk. Det er bare å komme å se selv, konsertene er åpne for alle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...