Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Filmkafé på Lura Bydelshus:

Kristoffer Joner møtte ungdommene

Foto: Reidar Johannessen

Media:Lab på Lura Bydelshus er et tilbud til unge som ønsker å drive med film og TV, og det siste tilbudet på stammen er Filmkafé. Annenhver torsdag inviterer vi til gratis filmvisning på storskjerm, og besøk av profesjonelle filmfolk. Det ble en spennende kveld for de frammøtte med visning av "Bølgen" og besøk av hovedrolleinnehaveren Kristoffer Joner.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2018 kl 14:04

Kristoffer Joner er etterhvert en av de største filmskuespillerne Norge har å by på. Filmer som "Bølgen", "Skjelvet" og "Mission Impossible: Fallout" er titler han kan skryte av, men til tross for alt dette, er det en jordnær, ydmyk og fin fyr som ikke viser tegn til å fremheve seg selv og sitt talent.

I ungdommen holdt han til på teateret, men det var ikke der drømmene lå. Han ønsket å være kunstner, og malte, men han drømte også om å få spille filmer på det store lerretet,men det turte han ikke å fortelle noen. Det var først når han var rundt 30 år at dette med film begynte å skje, og han ble en del av en gjeng som laget "Mongoland", som ble starten på det som ble omtalt som "Stavanger-Bølgen". Han har spilt mange forskjellige roller, og mange forskjellige typer filmer, men på spørsmål om hvilken film han kunne tenkt seg å hatt en rolle i var svaret faktisk: En western-film!

Han råder ungdom som ønsker å jobbe med film til å tenke seg godt om, for det er lange dager, hardt arbeid, og lite lønn som er normen, men for de som elsker det de holder på med, finnes det ingen bedre bransje å være i. Han fortalte også at måten han hadde "lært" film på, var å sitte hjemme og se film etter film. I ungdommen slet han med astma, så når de andre var ute og drev med idrett, satt han hjemme og så film, gjerne 2-3 til dagen. Han studerte filmene til sitt idol Robert De Niro, og etter en stund knekket han koden på hvordan De Niro spiller: Han gjør de samme tingene hver gang! Kostymer, omgivelser og rollene er forskjellige, men skuespillet er det samme! Når en regissør velger ut en skuespiller, så VET de hva de får, og da må skuespilleren få lov til å gjøre jobben han er ansatt til å gjøre på SIN måte.

Vi loddet ut 3 stk. Blu-ray-filmer av "Bølgen", signert av Kristoffer Joner, alle som kjøpte noe i kiosken fikk gratis lodd. Glemte vi å si at Filmkaféen har gratis inngang? Jepp, du har ALT å vinne på å bli med! Filmkraft Talent er med og støtter Filmkaféen både økonomisk og med sitt nettverk innen filmbransjen.

Vil du også lære mer om film og filmproduksjon, og er mellom 15-30? Bli med på neste Filmkafé torsdag 11.oktober(i høstferien)kl.19-22, da er temaet TRILLER... Tør du?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...