Ung i Sandnes

Tips til hvordan du kan:

Lage julegave i siste liten

Foto: Linn Andreassen Talge

Enten du mangler en gave, eller vil gjør litt ekstra stas på noen, kan dette prosjektet passe for deg!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2019 kl 14:50

Du trenger:
- en pakke med bjørkepinner(som man bruker til koking av pinnekjøtt, finnes i vanlige matbutikker)
- limpistol
- hamp/jutetråd(hyssing eller tykt garn funker også)
- lyskjede med ledlys på kobbertråd(Europris har med 20 lys til 49,90)

Foto: Linn Andreassen Talge

Først limer du sammen 4 pinner til et kvadrat, og lager ett til helt likt som det første. Så limer du 4 pinner som står rett opp i hvert hjørne på et liggende kvadrat, og limer det andre kvadratet oppå så du får en terning. Du må kanskje lirke litt for å få det rett, når du er fornøyd med formen kan du lime litt lim rundt hver skjøt så det holder bedre, du får nemlig litt ekstra trykk på når du begynner å surre hampen rundt pinnene, så det er like greit å ha lagt på litt ekstra så de ikke løsner underveis.

Foto: Linn Andreassen Talge

Hvis du vil ha lys inni, så limer du nå lyslenka litt på kryss og tvers inni terningen, men hold den på innsiden av pinnene, så du ikke får klumper når du skal surre hampen rundt. Husk å legge i batterier før du begynner å surre.

Foto: Linn Andreassen Talge

Når du skal surre hampen rundt limer du enden på hampen på undersiden av terningen, og så begynner du å surre. Noen liker å surre på kryss og tvers, andre liker et strammere mønster, uansett bør du velge å lime hampen fast med en pitteliten dæsj lim etter et par runder, så ikke hampen sklir og blir slapp etterhvert. Lim den fast jevnlig. Når du har surret på så mye du selv synes blir pent, limer du hampen på plass på undersiden og klipper av.

Foto: Linn Andreassen Talge

Sløyfa kan du enten ha enkel, eller surre den rundt flere ganger for et tykkere resultat, jeg surret min rundt 6 ganger hver vei. På toppen laget jeg en stor sløyfe ved å lime løkker av båndet til midten. Noen velger å pynte med kuler, mose, kunstige blader eller granbar og liknende på toppen, det er også kjempestilig!

Foto: Linn Andreassen Talge

OBS: Limet i limpistolen er VARMT, så du må være forsiktig og unngå å få det på fingrene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...