Ung i Sandnes

Suksess med Lurahammaren på TINEstafetten

Sandnes stadion brukes av fotballspillere og friidrettsutøvere. 12. Mai 2015 ble den brukt av flere 100 skoleelever. Foto: Synne Alsaker

Hvert år har Lurahammaren gjort det bra i tinestafetten. 12. Mai 2015 var det duket til med tinestafetten på Sandnes stadion og det var 136 påmeldte lag. Lurahammarens lag fra 8. og 9. trinn besto av kjappe og gode løpere. Resultatene var imponerende, og for 8. trinn er det bare å gjøre seg klar til den store fylkesfinalen. Tinestafetten er verdens største stafett, som mer enn 100.000 skoleelever løper hvert år. I år er 104.000 løpere over hele landet fordelt på 260 ulike idrettsarenaer. Lurahammaren har alltid gjort det bra på Tinestafetten, og i år stilte vi med to sterke lag fra 8. og 9.trinn. Laget fra 8. trinn fikk en solid første plass, imens laget fra 9. trinn fikk en sterk 2. plass. Vi intervjuet tre løpere fra 8. trinn og lederen for Tinestafetten for Lurahammaren.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2015 kl 14:19

Hvordan plukket du ut troppen til Tinestafetten?

Magnus: På 9. trinn plukket jeg ut troppen utifra de som var med i fjor, med unntak av noen få endringer i forhold til skader.
Mens på 8. trinn har jeg tatt utgangspunktet i 60 meter tider, også har jeg diskutert med enkelte utvalgte elever om hvem som kvalifiserer seg best. Så de navnene som ble oftest nevnt er de som bør være med. Jeg tror jeg har klart å komme frem til det beste laget, men en kan aldri være sikker.

Hvordan er forventningene dine til lagene fra Lurahammaren?

Magnus: Jeg forventer at begge lagene vinner, enkelt og greit. Av erfaring vet jeg blant annet at de andre skolene ikke topper laget, noe som vi gjør. Så vi pleier å ligge rimelig godt an. Så ut i fra disse erfaringene regner jeg nesten med å vinne, 9. klasse laget ihvertfall!

Vi intervjuet også Raiyan Amani, Yijia Fang og Samuel Vu som er tre av løpere fra 8. klasse laget. Alle deltakerne har løpt Tinestafetten før med deres tidligere skoler.

Hvordan tror du det vil gå med 8. trinnslaget fra Lurahammaren i år?

Raiyan Amani: Nja, vi har en god del raske folk på laget, så jeg synes vi burde vinne.

Yijia Fang: Jeg håper at vi vinner, og jeg tror også vi har en god mulighet siden Lura Skole har vunnet mange år på rad, og med forsterkninger fra Porsholen blir det enda bedre. Så vi er en ganske sterk kandidat.

Samuel Vu: Jeg tror vi kommer til å vinne i år også, men ingenting er sikkert. Det er jo mange andre skoler som har forsterket laget sitt, og vi får nok gode konkurrenter!

Etter løpet var Raiyan, Yijia og Samuel i ekstase, fordi de hadde løpt inn på en 1. plass. Magnus var også fornøyd med plasseringene, men overrasket over 9. trinn sin plassering, da de kom på en 2. plass. 2. plassen skyldtes nok, fordi løpet ble forskjøvet og da fikk ikke løperne nok tid til å varme opp.
Dette hadde Raiyan, Yijia, Samuel og Magnus å si etter løpet:

Hvordan synes du lagets innsats var?

Raiyan Amani: Jeg synes laget viste en veldig god innsats noe som er veldig positivt.

Yijia Fang: Alle jobbet hardt og gjorde så godt de kunne! Så sånn jeg så det var innsatsen helt på topp i dag!

Samuel Vu: Jeg synes alle på laget gjorde det ganske bra, ja faktisk synes jeg innsatsen var helt super.

Magnus: Innsatsen synes jeg var bra. Jeg tror ikke vi kunne gjort noe annet med selve løpene. Kanskje noen vekslinger var litt i det tregeste laget, men ellers synes jeg det var veldig bra.

Hva kunne dere gjort bedre?

Raiyan Amani: Hmm, kanskje vi kunne fått vekslingene litt bedre til. Med tanke på at vi bare øvde på vekslinger en gang.

Yijia Fang: Jeg synes vi kanskje burde øvd litt mere som et lag liksom, for å få til bedre vekslinger og sånn.

Samuel Vu: Neh, jeg synes vi var på vårt beste, synes ikke det var noe spesielt vi kunne gjort bedre.
Magnus: Som sagt kunne vi kanskje fått til litt mere effektive vekslinger, men ellers var det veldig bra.

Er du fornøyd med plasseringen deres?

Raiyan Amani: Veldig fornøyd!

Yijia Fang: Jeg likte ikke så godt plasseringen min i selve hitet, men jeg er utrolig fornøyd med laget sin presentasjon.

Samuel Vu: Selvfølgelig, det kunne ikke blitt stort bedre!

Magnus: Jeg er veldig fornøyd med 8.trinn, ikke så fornøyd med 9.trinn, der trodde jeg faktisk vi skulle vinne. Men som sagt kan jeg ikke forvente så mye mer når løperne ikke fikk varmet opp.


Var plasseringen forventet?

Raiyan Amani: Ja jeg hadde forventet en sterk første plass, noe som vi fikk!

Yijia Fang: Jeg var veldig usikker fordi jeg ikke visste hvordan de andre lagene var. Men det gikk jo veldig bra da!

Samuel Vu: Ja det gikk omtrent sånn som jeg hadde forventet.

Magnus: Ja ganske forventet, hvertfall på 8.trinn. Når det gjelder 9.trinn var de nok litt skuffet. Jeg merket det på gjengen at det var ikke mange smil.

Nå er 8.trinn klare for fylkesfinalen 6.juni på Sandnes stadion. Det er høye forventninger til 8.trinn, og det er bare å heie Lurahammaren frem.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...