Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Med egen låt på Urban Street

Kemiola er klar for Urban Street-festivalen lørdag 16.juni. Utescenen vil stå midt i Langgata til venstre i bildet. Gratis ungdomsfestival. Foto: Solveig I. Engelsen

Kemiola Helmsgård Olawole gleder seg ekstra mye til årets Urban Street-festival. Tidligere år har hun vært innom og sett både på dancebattle og forskjellige band, men denne gangen skal hun faktisk selv stå på scenen.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 15:36

- Jeg både gleder og gruer meg, sier Hommersåkjenta. Det blir sykt kult å stå midt i bilveien - på en scene som dekker hele Langgata på tvers midt i Sandnes sentrum.

Hvordan skriver du sangene dine?

- Jeg lager alle tekstene selv. Da skriver jeg om følelser, familien, gutter og annet ler hun. Jeg liker å uttrykke følelsene mine gjennom musikken. Jeg er oppvokst med tre språk i hjemmet; norsk, yoruba og engelsk. Mamma er norsk og min pappa fra Nigeria. Engelsk ble det språket vi alle forstod best og dermed det enkleste for meg å skrive sangene mine på.

- Melodiene kjøper jeg fra en nettside hvor komponister legger ut låter til salgs. Jeg liker best stilarter innen rythm & blues (R&B), jazz, funk og den slags. Artister som inspirerer meg er Sza, Ella Mai og gode gamle Ella Fitzgerald, ramser Kemiola opp.

- En av de to sangene jeg skal fremføre på Urban Street-festivalen, "Games", ble skrevet for kun tre uker siden. Jeg har øvd hver kveld de siste ukene nå, så jeg begynner å bli klar for å opptre lørdag 16.juni. Den andre sangen "Blackbird" skrev jeg for lang tid tilbake, forteller hun.

Sangjenta har sin første sangerfaring fra kor, deretter har hun hatt private sangtimer hos sanglærer og nå går hun på Sandnes kulturskole. - Det er stor forskjell på hvordan jeg synger nå og før. Er man interessert i å synge så er det smart å lære seg ulike sang- og pusteteknikker, og ikke minst lære seg å bli trygg på scenen.

Kemiola går i 10.klasse på Riska ungdomsskole. Hun har også UKM-erfaring og har deltatt tre år på rad på UKM Sandnes. To av disse årene ble hun med videre til fylkesfestivalen UKM Rogaland.

- Det fine med Urban Street-festivalen og UKM er at disse eventene er en skikkelig bra måte å samle ungdom med ulike kulturinteresser på - enten det er dans, sang, hiphop eller rock. Og så er det stas å treffe andre folk - både kjente og ukjente.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...