Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Husker du Håbet Fritidsklubb?

Foto: rogalyd.no

Ja, da er du nok av den litt voksnere sorten. Her finner du et magisk retro-innslag fra NRK-arkivet fra den gangen de "voksne" var unge.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2016 kl 07:10

Dette NRK-innslaget fra 1981 har den siste tiden spredd seg som ild i tørt Håbafjell-gress den senere tiden. Vår egen Kultur og Fritid-ansatte, Jostein Olsen, står frem som en innovativ ungdomsvisjonær i denne 1981-utgaven på samme måte som han er i dag: La ungdommen lede og få lov til å sette ut i livet sine egne visjoner og planer.

I dag har vi ikke lenger Håbet-festivalen, som i sin tid var en stor suksess, men ungdommene i Sandnes står nå for Urban Street Festival som foregår på Ruten i juni hvert år. Man kan undres om dagens unge har for mye underholdning hjemme på sitt eget rom, eller om det er de voksne som ikke slipper dem til, eller om regler og lovverk er så vanskelig å navigere seg igjennom at ungdommene ikke arrangerer mer for seg selv. På 80-tallet drev mange steder ungdommene mer eller mindre fritidsklubbene selv, og man stod i kø for å komme inn på diskotekene. Dette var "the place to be" dersom man skulle treffe venner, flørte og være sosial, i dag kan man være "sosial" hjemmefra med mobil, chat, videochat og sosiale platformer. Hva må til for å få en ny ungdomsrevolusjon med konserter og festivaler av og for ungdommer? Kanskje ungdommen i dag har noe å lære av ungdommen i 1981, eller kanskje ungdommen i 1981 som er voksne i dag, har noe å lære av dagens ungdom...


Her kan du se hele sendingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...