Ung i Sandnes

Scootertriksing i skateparken

En vakker vårkveld i april bestemte unge filmarbeidere fra medieLAB'en på Lura bydelshus seg for å sjekke om skatere i Sandnes var kommet ut av vinterdvalen. Da filmguttene var klare for oppdraget sitt neste dag var været absolutt ikke vakkert og ingen skatere var å se. De endte tilslutt oppe på Austrått og ved Iglemyr skole og Austrått bydelshus traff de på noen ivrige sparkesyklister i en av Sandnes' beste skateparker - eller "bowl" som den også kalles.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2017 kl 16:28

Noen gutter på sparkesykkel tviholder med kalde knoker rundt håndtakene idet de setter utfor i snake'n, mikro'n og kulen. Dette er navnene på noen av de ulike delene i bowl'n. Skateparken er støpt ned i bakken i en slags "bolleform" av betong der man kan utfolde seg rundt i kriker og kroker på både rullebrett og sparkesykkel.

Morgan Engebreth Møller bor like ved og har holdt på i skateparken siden den var ny for ca 6 år siden. Hvorfor holder du på med sparkesykkel og ikke rullebrett? - Det var det som var populært da jeg begynte her i parken, og så har det bare blitt sånn at jeg har fortsatt med sparkesykkel - eller "scooter" som det også kalles. Han går første året på Godalen videregående skole og vi spør hva hans medelever og andre skatere sier når han kommer drassende med sparkesykkelen.
- Noen kan synes det er litt barnslig, men da sier jeg bare at jeg har vært med i NM, og da sier de ikke så mye mer, forteller han beskjedent. I fjor deltok han i NM Qualifiers - Stavanger Freestyle Scootercup 2016 i Tasta skatepark. Der kom han på 2.plass. Dermed gikk han videre til selveste NM finalen som var i Skur 13 på Aker Brygge/Tjuvholmen i Oslo. Der endte han opp på en flott 5.plass. Morgan syns det var stor stas å være med i NM i Oslo. Skateparken er tidligere brukt i X Games og er en av de beste i Norge.

En annen guttegjeng har også våget seg ut i bowl'n denne kalde ettermiddagen. Leon Sandanger, Tadas Galdikas og Michael Eze går alle i 5.trinn på Hana skole De er innom skateparken med jevne mellomrom og syns det er kjekt å treffe andre folk der og gjøre triks med sparkesyklene sine.

Pauli bor på Håbafjell og går på Høyland ungdomsskole i 8.trinn. Når det unge filmteamet fra Lura setter igang kameraet, så peker og forklarer han ivrig hvordan de ulike delene av bowl'n kan brukes. Så hopper han plutselig utfor kanten med sparkesykkelen for vise oss skikkelig scooting (triksing med sparkesykkel) før han tar en "fly out" ut av bowl'n og igjen står oppe på kanten med et fornøyd smil.

Har dere noe negativt å si om skateparken? "Neiii eller jo...", utbryter en av dem. "Skateparken kan bli et enda bedre sted å være hvis kommunen kan fikse bossdunken. Den har ramla ned fra gjerdet og søppelet flyter rundt omkring. Ellers er det vi selv som koster selve bowl'n når det blir for mye sand og støv."

Den iskalde vinden begynner å spre regndråper over anlegget. Guttene pakker sakene sine sammen og rusler hver til sitt - noen på fotballtrening på Øygard og noen drar hjemover. Tross ulik alder og skoletilhørighet, så vet de at de vil treffes snart igjen. Den felles interessen for scooting skaper samhold på tvers av aldersgrensene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...