Party for ungdomsskoleelever

Partyarrangørene på Lura bydi (fra venstre) Lene, Bam og Konrad er kjempefornøyde med at Lura bydelshus har fått kulere rom for ungdomsaktiviteter. Foto: Solveig I. Engelsen

Se alle datoene for party og fredagsdisco på Ganddal fritidssenter og Lura bydelshus etter påske og fram mot sommeren. Les også om hvordan du kan være med å lage til disse festene.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2018 kl 11:38

FREDAGSDISCO på Ganddal fritidssenter: fredagene 13.april, 27.april og 11.mai
mer info: https://www.facebook.com/Ganddalfritidssenter/

PARTY på Lura bydelshus: fredagene 20.april og 1.juni
mer info: https://www.facebook.com/UngiSandnes/

Mens noen ungdommer er klare for bordtennisbord og dansegulv, så finnes det andre som bruker fredagskvelder på å gjøre det kjekt for alle partygjestene.

En av disse ivrige ungdomssjelene treffer vi på Lura bydelshus. - Det er kjempekjekt å jobbe når det er party her, sier Konrad. Jeg har ansvar for kiosken og liker at det er travelt og at det er mye som skjer. Jeg har fått mye tillit av de voksne gjennom ansvar for både kioskkassa, oppfylling av varer og ikke minst matlaging.

Han er opptatt av å yte god service - Jeg møter opp halvannen time før selve party starter, og ordner til på kjøkkenet og i kiosksalget. I løpet av kvelden må jeg også rydde underveis, vaske brussøl og fjerne boss og flasker fra bordene. Det må jo se hyggelig ut slik at folk får lyst til å sette seg ned og prate med nye og gamle bekjentskaper, sier salgsgutten leende.

Konrad er ikke alene med på rigge til party. Med seg har han blant andre jentene Bam og Lene. Lene sitter mye ved inngangen og tar i mot betaling, ordner registrering og stempling. - Før var det veldig stress å sitte i døra, forteller hun. - Men nå har vi mye bedre rutiner. For eksempel så slipper vi inn bare tre personer samtidig, og så er det andre vakter som tar seg av køen utenfor. Nå er det mest stress når vi ikke har nok vekslepenger, smiler hun.

Bam er en av de nyeste crewmedlemmene. For deltok hun som vanlig partygjest, men siden høsten 2017 har hun også vært med i crewet. - Det så gøy ut når de jobbet på arrangementene, forklarer hun. Hennes oppgave er å passe på i garderoben. I fjor lagde man til nytt garderobesystem med klesstativer med garderobelapper i en lukket gang. Dette fungerer kjempebra og deltakerne kan trygt legge fra seg jakkene når de svinger seg på dansegulvet.

Alle er enige om at det er kjekt å være en del av et crewfellesskap. Nå har dessverre noen av de "gamle" crewmedlemmene slutta, så ungdommene tar gjerne imot nye partyhjelpere.
- Ja, for her kan man faktisk få kjempegod praksis til andre typer jobber senere, skyter Konrad inn. - Jeg har lyst til å jobbe med noe innen salg og service når jeg blir voksen, så for meg er det helt supert å få masse erfaring jeg kan bruke videre både på videregående skole neste år og hvis jeg skal søke meg ekstrajobb.

- Dersom det er noen som har lyst til å være med å lage til fest, ha ansvar for noe, lage plakater eller være dørvakt, så er det bare å kontakte oss voksne på Lura bydelshus, sier fritidsarbeider Ina Rebecca Tveter. Alle i crewet jobber frivillig uten betaling. Men, da slipper de å betale inngangspenger og de får noe gratis fra kiosken i løpet av kvelden.

Velkommen til discokvelder og party på Ganddal fritidssenter og Lura bydelshus. Alle festene starter kl 19. Alder 8.trinn - 10.trinn. Arrangør er kulturavdelingen i Sandnes kommune. Erfarne og trygge fritidsarbeidere har hovedansvar for gjennomføringen av kveldene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...