Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Pop up Sandnes på Byfesten

Butikken for det gode sentrumsliv i Sandnes! Foto: Solveig I. Engelsen

Syns du sentrum i Sandnes er bra eller dårlig? Stikk innom Langgata 9 (gamle Dressmann) under Byfesten og skriv ned hvordan DU vil at sentrum skal være.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2017 kl 14:27

En stor fargerik gauk i Langgata viser vei inn til pop up-butikken som ikke selger noe som helst! Istedet for penger ønsker de at kundene skal legge igjen gode idéer om Sandnes bysentrum (området fra Storgata til Sandnes kulturhus og indre havn, og fra Langgata helt i nord til Oalsgata).

"Sandnesfolk i alle aldre er hjertelige velkomne", sier Graham Fairhurst fra samfunnsplan i Sandnes kommune. Han har med seg kollega Ole Tonning fra planavdelingen og de trenger innspill fra for å lage sentrumsplan og kommuneplan. - Spesielt vil vi høre hva ungdom mener om byliv og byrom i sentrum. Det er de unge som skal leve lengst med realiteten av ideene, så det er NÅ det gjelder å si fra om hvordan de vil ha det.

I tillegg har parkavdelingen poppet fram sin flotte modell av nye Ruten. De vil også ha innspill fra kommunens innbyggere i innspurten av den endelige utformingen av parken på Ruten.

Pop up Sandnes har laget enkle skjema til å fylle ut. For de som har mye på hjertet om byen sin, så er det haugevis av post-it-lapper som kan fylles ut med gode ideer eller bemerkninger om ting man liker eller ikke liker. Hva kan ødelegge sentrum og hva bør prioriteres? Alt dette gjøres for at Sandnesgaukene selv kan være med å bestemme hvordan de vil at byen deres skal bli.
Og når ideene er fremlagte, så får man ikke bare et smil på kjøpet, man får gratis twist også!

Alle kan si sin mening
Selv om Byfesten er slutt, så er det fullt mulig å komme med forslag til hvordan sentrum i Sandnes og den nye parken på Ruten skal bli. Sandnesfolk i alle aldre kan sende inn sine forslag eller kontakte servicekontoret i kommunen som kan hjelpe dere med å komme i kontakt med de rette planpersonene.

Telefonnummer Sandnes servicekontor i Håkon VII's gate: 51 33 60 00

Sjekk linkene:
Sentrumsplanen (kommunedelplan for sentrum): https://www.sandnes.kommune.no/teknisk-og-eiendom/hva-er-planstrategi/kommunedelplan-for-sentrum/

Ny kommuneplan: https://www.sandnes.kommune.no/teknisk-og-eiendom/hva-er-planstrategi/ny-kommuneplan­gi-innspill-til-omradeutvikling/#heading-h2-1

Hjemmeside Sandnes kommune: https://www.sandnes.kommune.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...