Ung i Sandnes

Filmkappløpet 2019:

Rekorddeltakelse

5'000,- i førstepremie

Årets deltakere på Filmkappløpet Foto: Linn Andreassen Talge

Filmkappløpet 2019 er i gang, og 16 ungdommer møtte opp på Lura Bydelshus på Kick Off fredag. Nå har de 48 timer på seg til å produsere en ettminuttsfilm med temaet "Overraskelse".

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

MediaLAB og Filmkraft Talent arrangerer nok en gang Filmkappløp, og årets konkurranse har rekorddeltakelse, hele 16 ungdommer skal tilbringe helga med manusskriving, leting etter location, filming og redigering. Det høres kanskje lett ut å lage en film på kun ett minutt, men det er noe av det vanskeligste man kan lage, nettopp fordi den KUN skal vare ett minutt... Begrepet "kortfilm" brukes helst om film med mindre enn 30 minutters spilletid, og på den tiden klarer man å bygge opp en historie og la karakterene få en utvikling. Denne luksusen har man ikke når man bare har ett minutt på seg...

Svein Molaug fra Vinterfilm var tilstede på Kick Off og ga ungdommene litt tips om hva de bør tenke på når de nå skal jobbe intensivt med filmene: -hold det enkelt og ikke gjør det for avansert, var hovedtipset.

Når man lager filmer som skal publiseres må man også forholde seg til åndsverksloven, og de kan f.eks. ikke bruke andres musikk og lydspor i filmene sine, og de må ha rettighetene til bildene de bruker, det er mange ting man må ta hensyn til når man lager filmer som er til offentlig bruk.

På søndag er det deadline, kl.17.00 må filmene leveres på minnepinne på Lura Bydelshus, og da samles alle deltakerne til visning av alle filmene. Etterpå trekker juryen seg tilbake, og så blir vinneren kåret. Premien er et gavekort på 5'000,-, så det er verdt å kjempe om! Tror gjengen som deltar går inn med hud og hår, så det blir spennende å se hva de produserer i løpet av helga. Resultatene og linker til filmene vil selvsagt publiseres her i nettavisa Ung i Sandnes.

Skulle du ha lyst til å bli med på konkurransen, men ikke har meldt deg på, så send navn og mobilnummer til: linn@tvsandnes.no og lever ferdig film kl.17.00 på Lura Bydelshus på søndag!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...