Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Sander vil gjøre det bedre for ungdommer i Rogaland.

Sandnesungdommer med lederansvar: Sander Olsen er ungdommens fylkesordfører i Rogaland fylke og Sanna Rana er ung ordfører i Sandnes kommune. Foto: Ida Pollestad Brunes (SUB og Vågen vgs)

For å få til bedre bussforbindelser, sunnere mat i skolekantiner og rabatt på kulturarrangementer må Rogalandsungdommer samarbeide på tvers av kommunegrensene.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Flere andre fylker i Norge har allerede hatt en eller annen form for ungdomsmedvirkning på fylkesnivå, så det var på høy tid at Rogaland også fikk et tilsvarende organ: Ungdommens fylkesting (UFT).

Hver kommune i Rogaland har en ungdomsrepresentant og to vararepresentanter. Ungdommene (15-20 år) er valgt ut fra ungdomsråd, unge bystyrer/kommunestyrer, ungdomspaneler, elevråd m.m.

Det er tett samarbeid mellom det som skjer av ungdomsmedvirkning i kommunene og det som skjer gjennom ungdommens fylkesting. Erfaringsutveksling er en viktig del av dette samarbeidet.

Sandnes unge bystyre (SUB) valgte å sende Sander Olsen. Det var et klokt valg for han endte nemlig opp med å bli til den første ungdommens fylkesordfører i Rogaland. Fordi han fikk dette vervet, så kunne SUB få inn enda en representant, nemlig Julie Høie Nordbø. Dermed er Sandnes godt representert i historiens aller første fylkesting for unge rogalendinger.

Ungdommene i UFT har mange saker å jobbe med fremover. Ungdommens fylkesordfører Sander trekker frem de viktigste:

- Rabattkort for ungdom på kulturarrangementer (eks teater, symfonikonserter m.m)
- Bedre satsing på psykisk helse i skolen
- Sunnere mat i de videregående skolekantinene
- Ny vurdering av norskfaget. Redusere antall karakterer i norsk.
- Bedre kollektivtransporttilbud (spesielt buss)

Stangelandsgutten Sander Olsen (17 år) er kjempeklar for sitt nye verv. Han er andreårselev ved Vågen videregående skole og er skolens representant i Sandnes unge bystyre der han også fungerer som varaordfører.

Sander går musikklinja og trakterer både el-bass, kontrabass, piano og slagverk. I tillegg til å være politisk aktiv har han også interesse for historie, luftfart og romfart. Han trives også veldig godt med å være sosial med venner.

Ungdommens fylkesordfører Sander Olsen har en oppfordring til slutt.
Han ønsker å komme i kontakt med ungdommer 15-20 år fra hele Rogaland.
Send epost til: sander.olsen@lyse.net.

Les mer: http://www.rogfk.no/Politikk/Ungdommens-fylkesting

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...