Ung i Sandnes

Kreft kan ramme ungdom:

#sjekkdeg

Man trenger ikke være gammel og grå for å få kreft i livmorhalsen. Aksjonen #sjekkdeg ble til på tragisk vis...

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2019 kl 10:42

I 2015 startet Thea Steen kampanjen #sjekkdeg etter at hun fikk livmorhalskreft, i 2016 døde hun, kun 26 år gammel. Søsteren Tonje og moren Tone jobbet videre med å spre det livreddende budskapet:
SJEKK DEG!

Kvinner får innkalling med oppfordring til å sjekke seg fra de er 25 til de er 69, men andelen som faktisk sjekker seg er altfor lav. Humant papillomavirus (HPV) er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen blant både kvinner og menn. Det finnes rundt 120 ulike typer HPV. Noen av dem er ikke farlige, mens andre kan øke risikoen for kreft hos begge kjønn. Alle jenter fikk fra 2009 tilbud om gratis HPV-vaksine i syvende klasse, fra skoleåret 2018/2019 får gutter det samme tilbudet. Innføringen av tilbudet til gutta vil både forebygge kreft hos dem, men også at de smitter jenter med viruset. Virkningen av vaksinen er godt dokumentert, og vil kunne hindre mange fremtidige tilfeller av kreft.

Målet med #sjekkdeg er å få flere kvinner til å ta celleprøve av livmorhalsen, for å sjekke om det er celleforandringer og forstadier til kreft. Ikke tro at din unge alder er en garanti mot kreft, det finnes INGEN garanti mot kreft, men du KAN ta forhåndsregler som kan minske faren, så:
SJEKK DEG!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...