Sandnes kommune

Ung i Sandnes

SUB har poppet opp etter sommerferien

Her er noen av de totalt 16 SUB-medlemmene som deltok på "Pop up Sandnes" (idedugnad om Sandnes sentrum og Ruten) i sitt første møte etter sommerferien. Foto: Nina Osland

Sandnes unge bystyre (SUB) var proppfull av gode ideer til hvordan byliv og uterom i Sandnes skal bli fremtiden.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2017 kl 14:23

Nylig hadde SUB møte i de midlertidige lokalene til "Pop up Sandnes" midt i Langgata. I dette første møtet etter ferien hadde de besøk av kommuneplanleggere som ønsket seg innspill fra ungdom om hvordan Sandnes sentrum skal bli et bedre sted å for unge innbyggere i kommunen. Mange ungdommer bor i sentrum eller oppholder seg der i fritiden (shopping, kulturskole, kino, bibliotek m.m) I tillegg er 3440 elever fra videregående skole innom sentrum hver dag i ukedagene.

Byliv for ungdom i sentrum
Ole Tonning og Ingrid Eide fra planavdelingen hadde gjort det enkelt for idédugnaden med å dele opp i fire temaspørsmål: Hva er bra i sentrum? Hva er dårlig i sentrum? Hva kan ødelegge sentrum? Hva bør prioriteres i sentrum? Medlemmene i Sandnes unge bystyre hadde mange forslag og her presenteres noen av dem:

Blant kjekke ting i sentrum nevnte SUB: Langgata, at det finnes flere kjøpesentre, lett å finne fram, kulturhuset og indre havn, sentrum oppleves trygt selv om det er visse ting som foregår på Ruten, fint med aktiviteter og store arrangementer og det er mange fine gamle bygg i sentrum, for eksempel i murstein som viser den tidligere teglverk- og leirindustrien i Sandnes.

Sentrum blir brukt for lite mener SUB. Annet som er dårlig i sentrum er: dumt med stor parkeringsplass midt i sentrum/på Ruten, det er lite farger, grått og kjedelig. Det er synd at det står tomme butikklokaler rundt forbi.

SUB hadde flere idéer til hva som er viktig å få til i sentrum: Ha noe som passer for alle aldre, det skal være både interessant og praktisk, miljøvennlig, avfallsdunker med sorteringsmuligheter, fargerike blomster, planter og grønne lunger.

Den nye Rutenparken
"Vi skal ta tilbake Ruten som festplass og boltreplass", sa Gina Skjørestad og Ann Kjersti Haga fra parkavdelingen. De jobber med planlegging av den nye Rutenparken. Arbeidet med dette har kommet langt og man håper å starte opp byggearbeidet sommeren 2018. En god del typiske parkelementer er allerede på gang, slik som blomster og trær, drikkefontene, wc, lekeplass, kafé, skatebane, treningsapparater, høytalermuligheter til arrangementer og annet. Selve parken skal få ulike høydenivåer, levegger for sol og vind og den vil bli inndelt i ulike områder for ulike formål og aldersgrupper.

Noen ungdommer har fått sagt sin mening tidligere, blant annet skatere i byen, så nå var det SUB's tur til å si noe om parkplanene. De mente at følgende kunne gjøres for å få den nye Rutenparken mer attraktiv og interessant for ungdommer:
Tilgang på gratis wifi, pikniksted, benker og bord der man kan gjøre lekser utendørs, sittegrupper med bord under tak er nødvendig siden de bor på Vestlandet og tilgang på tepper samt varmelampe på utendørsområdet til kaféen. Parken skal både være en hengeplass med aktiviteter som passer for ungdom, men også et friminuttsted for elever på videregående skoler i nærheten.

Alle kan si sin mening
Det er ikke for sent å komme med forslag til hvordan sentrum i Sandnes og den nye parken på Ruten skal bli. Sandnesfolk i alle aldre kan sende inn sine forslag.

Sjekk linkene:
Sentrumsplanen (kommunedelplan for sentrum): https://www.sandnes.kommune.no/teknisk-og-eiendom/hva-er-planstrategi/kommunedelplan-for-sentrum/

Ny kommuneplan: https://www.sandnes.kommune.no/teknisk-og-eiendom/hva-er-planstrategi/ny-kommuneplan­gi-innspill-til-omradeutvikling/#heading-h2-1

Hjemmeside Sandnes kommune: https://www.sandnes.kommune.no

Nytt om folk i SUB
SUB-møter går veldig fort når engasjerte ungdommer jobber med saker som angår det unge fellesskapet i Sandnes. Det var så vidt det ble tid til siste sak på møtet som var å gjøre nødvendige endringer og valg på noen av vervene i SUB:

Ny ung varaordfører: Julie Høie Nordbø.
Nytt varamedlem i ungt formannskap: Sanna Rana.
SUB sin representant i det nyoppnevnte Ungdommens fylkesting i Rogaland: Sander Olsen.
Vararepresentanter for Ungdommens fylkesting: Julie Høie Nordbø og Ida Pollestad Brunes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...