SUB på tur

Sandnes unge bystyre (SUB) 2017-2018. (Noen medlemmer var ikke tilstede på turen til Ogna.) Foto: Nina Osland

Sandnes unge bystyre (SUB) hadde nettopp et arbeidsseminar 1.-2. mars på Ogna. For de som tror at SUB bare holder på med (kjedelige?) saker som utbygging og veier, så må de tro om igjen. Les mer om den svært så kjekke arbeidsturen!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Fra torsdag til fredag var Sandnes unge bystyre endelig samlet på Ognatun igjen.
I starten av hvert år reiser Sandnes unge bystyre med toget til Ogna, tar turen innom butikken og sikrer seg litt snacks til kvelden og tar så turen videre til fots til Ognatun som er et flott leirsted.

Når vi endelig kom fram til Ognatun etter en del togtrøbbel og en kald gåtur, spiste vi et herlig måltid. På menyen sto det Taco med sjokolademousse til dessert. Dette slo an hos alle sammen og vi var endelig klare til å ta i mot masse lærdom og kunnskap.

Det ble holdt skolering i taleteknikk. Her lærte vi hvordan vi skal skrive innlegg og hvordan vi på best mulig måte kan holde en tale eller et innlegg. Alle var nødt til å skrive et kort innlegg om hvilket som helst tema og de som ønsket fikk framføre dette for å få tilbakemeldinger. Dette var god lærdom som blir nyttig når vi skal holde innlegg for bystyret i Sandnes.Etter skoleringen var det på tide med litt kveldsmat, deretter var det på tide med sosialt.

Sandnes unge bystyre ønsker å ha stort fokus på det sosiale når vi er på opplæringsseminar. Dette er slik at vi skal bli godt kjent og ikke minst være trygge på hverandre. Vi har troen på at de ordinære møtene våre blir bedre og kjekkere dersom vi allerede kjenner hverandre godt. Denne kvelden var full av sosiale aktiviteter. Det var allsang, brettspill, sosiale leker og masse prat. Denne kvelden vil vi alle huske lenge. Noen kom seg i seng til rimelig tid, mens andre er vi ikke helt sikre på om fikk seg noe søvn i det hele tatt.

Klokken 08:00 var det opp for å delta på yoga, for deretter å gå til en herlig frokost. Etter frokosten ble vi delt opp i komiteer, hvor vi jobbet med ulike punkter fra handlingsprogrammet vårt. Handlingsprogrammet vårt inneholder den politikken vi har bestemt oss for å jobbe med dette året. Vi hadde tre komiteer; en komite som jobbet med psykisk helse, en som jobbet med skole og elevrådsarbeid og en komite som jobbet med økonomi og trafikk. Etter at de ulike komiteene hadde jobbet sammen, ble vi alle samlet igjen. Da presenterte alle komiteene arbeidet sitt og det ble litt diskusjoner, før vi gikk til lunsj.

Etter å ha spist lunsj og pakket alt sammen ferdig, gjorde vi oss klar for å dra hjem igjen. Da var det på med klærne og sekkene for så å sette turen mot togstasjonen.

Alt i alt var dette en meget lærerik og sosial tur som gikk alt for fort. Vi gleder oss allerede mye til neste gang vi møtes på møte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...