Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Supert samlingssted for ungdommer!

"8.trinnet ruler på Riska fritidssenter", sier de glade jentene (fra venstre) Stine, Charlotte, Solveig, Gabriela og Thea. Foto: Solveig I. Engelsen

En kald og regnfull onsdagskveld høres lyder fra en dør på baksiden av Riskahallen. Innenfor holder Riska fritidssenter til, og der er det langt fra trist og kjølig.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2018 kl 16:36

Ungdommer har gruppert seg rundt i ulike rom og felles for dem alle er at de har store smil fra øre til øre. Det er ikke sjokoladenrullen med samme navn som er limt på ansiktene deres, men det er levende smil og ekte glede.

Allerede i gangen støter vi på en fnisete jentegjeng. - Vi liker veldig godt å komme hit til Riska fritidssenter, sier de. Det beste ved å være her er å treffe andre folk og å holde på med aktiviteter. Vi liker også veldig godt å danse, så danserommet syns vi er det beste ved hele fritidssenteret.

Inne fra et annet rom høres sprettelyder med forskjellige hastigheter. Plutselig kommer en hvit liten ball fykende ut og tre gutter styrter etter.
- Det vi liker best med å være her er å spille pingpong og å være sosiale. Bordtennis kan vi spille hjemme også, men det er gøyere her hvor vi har flere andre å spille mot.
Vi liker veldig godt at det arrangeres turneringer. For at en klubbkveld skal være vellykket for oss, så bør det være minst én konkurranse i løpet av kvelden. Forresten, nå er det lenge siden vi hadde biljardturnering, så vi håper det vil skje snart. Og så hadde det vært fint om det kunne kjøpes inn nyere playstationspill.

Kameratene tar seg en hvil i sofaen og diskuterer seg imellom om både vareutvalget og prisene i kiosken. De er enige om at det er flott at det serveres varme småretter, men uenige om hvilken type varm mat de liker best.

Ved et av de runde bordene i kaféen sitter Julie. - Jeg kommer hit fordi jeg liker å spille spill og ha det gøy med venner, sier hun. Favoritten er kortspillet Uno, men også andre kortspill og brettspill fungerer bra. Vennene hennes har nettopp gått hjem og vi spør om hun savner noe på fritidssenteret. - Det må være singstar, karaokekonkurranse og kanskje litt mer tegneaktiviteter og tegnekonkurranser, forteller Julie.

Fritidskonsulent Silje Espeland kommer akkurat inn i rommet. Hun forteller at det er massevis av muligheter til å holde på med forskjellige aktiviteter. - Vi har faktisk singstar og tegnesaker tas frem med jevne mellomrom. Men dersom ungdommene ikke bruker det, så er det ikke alltid at det settes fram. Hun oppfordrer ungdommene si fra hva de vil holde på med.

Selv om vennene til Julie har forlatt senteret, så føler hun seg ikke alene. Ved siden av henne sitter Aud som er lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Aud startet opp i februar og jobber hver onsdagskveld på fritidssenteret. - Så langt har jeg brukt tiden på å bli kjent med både ungdommene, rutinene og personalet, og nå ser jeg at det er mye vi kan gjøre her sammen med ungdommene utover våren, sier lærlingen fornøyd.

Absolutt alle vi traff på denne klubbkvelden var kjempeblide - enten det var de to fritidsarbeiderne Annette og Oladele, lærling Aud, leder Silje eller ungdommene.
Når lokalet er fyllt opp til randen av denne gode stemningen, så skjønner man godt hvorfor ungdommene trives på Riska fritidssenter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...