Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Topp med sport i ferien!

Snart er alle tatt i Tarzanløypa i Hanahallen. Foto: Solveig I. Engelsen

Over 1000 aktive barn, unge og voksne har kost seg i ferieåpne idrettshaller på Bogafjell og Hana. Energien hadde ihvertfall ikke tatt vinterferie!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

"Kjempegøy" sier søskenbarna Lykke og Alde i kaférommet i Hanahallen. Det er så vidt de har tid til å kikke opp fra tegningene sine på hobbybordet som er fullt av spennende aktivitetutstyr. Storebror og søskenbarn Linus er helt enig. Han snekrer iherdig massevis av spikrer inn i en plankebit. "De skal bli til et trådbilde. Garn skal snurres rundt spikrene og tilslutt bli et bilde. Forresten syns jeg også det var veldig kjekt med kanonball inne i idrettshallen," forteller han.

Det er nettopp det mange synes er så bra med de åpne idrettshallene på Bogafjell og Hana nå i vinterferien, at man kan gjøre alt mulig på ett sted. Ballspill, bordtennis og kreative aktiviteter om hverandre. Mammaene til Adle, Lykke og Linus er også veldig fornøyde med tilbudet. "Dette er helt supert! Gode aktiviteter helt gratis - og ikke minst er det fantastisk service med gratis kaffe til oss voksne!" De fikk vite om tilbudet gjennom kommunens hjemmeside, facebook og ranselpost via skolen.

En gjeng ungdommer sitter og slapper av i kaféens sofakrok. De har nettopp sprunget beina av seg på Tarzan-tikken. "Det beste med å være her er å treffe venner, snakke sammen, Tarzan-tikken og kanonball", sier noen av guttene i munnen på hverandre. De er veldig glade for tilbudet og noen av dem har vært innom flere dager på rad. "Det eneste vi har å utsette på opplegget er at vi ungdommer burde hatt en liten bane for oss selv deler av dagen. Det er ikke så lett å dryle til med kanonballen når det er mange mindre barn der", sier vennegjengen.

I Bogafjellhallen har det også vært en flott uke med høyt aktivitetsnivå og masse folk i ulike aldre - alt fra spedbarn til bestemødre. Fritidskonsulent Audun Hiis melder om veldig god stemning og hyggelige tilbakemeldinger fra de 650 besøkende. Det har vært fra 90-170 deltakere pr dag.

De to hallene har hatt litt ulikt tilbud, blant annet har det vært klatring for deltakere i Bogafjellhallen. Begge hallene har også hatt besøk av aktivitetsarrangørene "Frisk luft". De har stått for en times lek og moro der deltakerne har fått ekstra gode opplevelser og litt annerledes hallaktivitet.

Fritidskonsulentene Gry Mattingdsdal og Silje Espeland gleder seg også over at så mange har brukt tilbudet i Hanahallen. "Når flere av deltakerne kommer tilbake dag etter dag, så betyr det at det har vært en vellykket uke", sier de. Daglig har det vært fra 60-90 personer innom.

Arrangør har vært Område 1 i enhet kultur, Sandnes kommune. De arrangerer dette Åpen hall-tilbudet hver høst- og vinterferie. Fritidskonsulentene og de dyktige fritidsarbeiderne driver ellers i året ukentlige ungdomstilbud på Riska fritidssenter, Hanahallen, Bogafjellhallen og Ganddal fritidssenter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...