"UKM er kjempegøy", sier elever på Giske ungdomsskole

Rett etter UKM-friminuttet skiftet disse 8.klassejentene til julekostymer. UKM i Sandnes syns det hadde vært kjempekjekt om elever fra valgfaget sal & scene hadde meldt seg på UKM 2018. Foto: Solveig I. Engelsen

"Vi bare MÅ være med på neste UKM", sa to jenter på 10.trinn da de var innom UKM-standen i skolens allrom onsdag 6.desember.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2017 kl 14:51

- Det var så kjekt å være med på UKM 2017! Vi jobbet som arrangører og hjalp til med praktiske ting. Som dørvakter tok vi imot billetter. Vi hjalp også til på backstage - venterommet for alle artistene. Der måtte vi holde orden på scenedeltakere som ventet på å opptre og finne disse når det var deres tur til å ha tekniske prøver eller opptreden på selve UKM-forestillingen, forteller arrangørjentene.

- Noe av det beste med å være med på UKM var å bli kjent med nye folk, se de andre opptre og å være med på festen etterpå, avslutter jentene mens de ser en filmsnutt fra fjorårets UKM.

Stemningen stiger i allrommet da dansegruppa The Mixtape dukker opp på lerretet. To av danserne i gruppa er elever på Giske ungdomsskole - Fillip og Suie Ann. Denne dansegruppa ble tatt ut til å representere UKM Sandnes på fylkefestivalen for hele Rogaland og senere på UKM-landsfestivalen. Nå har gruppa skiftet navn til Mixcrew og de har allerede planene klare for å melde seg på til UKM Sandnes 2018.

Alle kan være med på UKM enten de er nybegynnere eller erfarne. Alle former for ung kultur kan delta - for eksempel musikk, foto, kunst, teater, film, dans og mye mer. De som vil være arrangører og vakter må møte en kveld rett før UKM-helgen for å få vite hvilke oppgaver de skal ha. På selve UKM-dagene hjelper noen til med utstillingsåpningen på fredagskvelden, mens andre arbeider på lørdagen med tekniske prøver på dagtid og sceneopptredener på kvelden. Etterpå er det en egen fest for alle UKM-deltakerne og arrangørungdommene.
I tillegg til arrangører og deltakere på utstilling og scene, så trengs det også ungdommer til å være konferansier og til å jobbe med media (film/foto/journalist). For de som bare vil se og føle stemningen som i UKM-filmen, så er det også plass til et entusiastisk publikum!
Innen friminuttet tok slutt så var seks elever fra Giske ungdomsskole klare for å melde seg på UKM Sandnes 2018.

Hvorfor har vi UKM - Ung kultur møtes:
Det er en fantastisk anledning til å treffe andre, vise hvem du er, hva du kan, hva du liker å gjøre. Kanskje blir det begynnelsen på et eventyr. Uansett er UKM en opplevelse du ikke vil gå glipp av - og som du vil huske lenge.

Påmelding og info: https://ukm.no/

For å se filmklipp fra UKM Sandnes 2017 så må du gå inn på det enkelte innslaget som ligger ute på tvsandnes.no: http://tvsandnes.no/category/ungisandnes/
eller på youtube: https://www.youtube.com/ungisandnes
(HUSK Å SKROLLE ET STYKKE NED PÅ SIDEN.)

Se også filmsnutter fra UKM Sandnes 2016:
https://www.youtube.com/watch?v=z4ACMAzJURY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=25ZPRXdO-do&feature=youtu.be

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...