Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Filmkafé på Lura Bydelshus:

Vampyr Vidar

Ungdommene fikk en eksklusiv visning av filmen som har vunnet priser over hele verden

Foto: Thomas Aske Berg

Denne gangen kunne Filmkaféen på Lura Bydelshus by på en skikkelig godbit, den lokale vampyrfilmen "Vampyr Vidar".

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2018 kl 12:54

Annenhver torsdag arrangerer Media:Lab i samarbeid med Filmkraft Talent en lokal Filmkafé, et gratis arrangement for alle mellom 15-30 år. Hver gang stiller noen fra filmbransjen opp og forteller om sine erfaringer og roller i bransjen, og så vises det film mens de besøkende kan kose seg med popkorn og digg fra kaféen.

Denne gangen fikk vi besøk av Thomas Aske Berg som er produsent, regissør og hovedrolleinnehaver i "Vampyr Vidar", en vampyrfilm om Varhaug-bonden Vidar. Ikke bare er filmen proppfull av humor, den er også grensesprengende i sin bruk av bl.a. nakenhet, og man blir som seer tvunget til å kjenne litt på ubehag og flauhet, samtidig som man fniser og ler så magen rister! Spesialeffekter og sminke gir filmen nok troverdighet som vampyrfilm, og måten filmen bevisst bytter spor og tempo suger publikum inn og trollbinder oss. Filmen utfordrer religiøse, psykologiske og bluferdige holdninger og drar oss gjennom et univers vi ikke visste lå like rundt hjørnet. Filmen lar oss puste ut innimellom, for så å dra oss videre i et absurd men likevel forunderlig troverdig univers. Filmen kan altså ikke beskrives med ord, samme hvor mye jeg prøver, den må sees!!!

Det har tatt Thomas og vennene 8 år å få laget denne filmen, og når de gjentatte ganger fikk nei når de søkte økonomisk støtte til prosjektet, bestemte de seg for å finansiere den selv, med litt hjelp fra mor&far-AS. Sluttproduktet har kostet ca. en halv million i blanke kroner, og da har alt arbeidet de selv har lagt ned vært gratis og ulønnet, men når man brenner for noe, så gjør man hva man kan for å komme i mål. Nå har de reist verden rundt på ulike filmfestivaler, og fått bekreftet hva de selv følte: Filmen har et klart marked! Så med mange priser i kofferten, og lansering i bl.a. USA og Canada kan filmskaperne si seg fornøyde. Og publikum på Lura Bydelshus? SUPERFORNØYDE!!!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...