Ung i Sandnes

Viktig Amnesty-markering i Sandnes

Foto: Ragnhild Strømø Orheim

Nargis Mohammadi sitter fengslet for sine modige meninger i Iran. Elever fra Vågen vgs markerte dette gjennom utrolig fine bidrag i form av kunsteriske modeller og dramainnslag med tema "Brave".

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2018 kl 12:20

Før fakkeltoget startet i Lanternen i Sandnes sentrum holdt regionlederen i Amnesty International Norge Sør, Camilla Olsen, en tale om menneskerettighetsforkjempere som har blitt fengslet eller drept på grunn av arbeidet de har gjort.

Etterpå ble det delt ut fakkel til alle som ville holde en. Det var en utfordring å tenne på faklene på grunn av vinden, men med godt samarbeid og flere forsøk så fikk vi det til. Tore Koppang fra Sandnes musikkråd blåste toget i gang med neverlur.

Målet for opptoget var Vitenfabrikken. Noen av oss lokale Amnesty-medlemmer kunne ikke gå i selve fakkeltoget da vi måtte holde vakt og stoppe biler som kom kjørende.
Uansett om vi var vakter eller fakkeltogdeltakere, så var det godt å få varme i kroppen igjen etterpå.

Inne på Vitenfabrikken var det mye spennende som foregikk. Vi kunne se på kunstutstillingen av 3SFA og dramainnslag fra 1MDRA ved Vågen videregående skole. Sang ved koret SJOKK - Sosialistisk sangkor, og deretter holdt Amnestys prosjektleder Richard Dwomoh presentasjon om menneskerettighetsforkjempere.

Sofasamtalen mellom Richard og Hamid Mohammadi var også veldig informerende både om hvor streng det iranske fengslet som søsteren Nargis befinner seg i er, og om hennes aktivistdager.

Da det ble åpnet for publikumsspørsmål, fikk både leder og nestleder i Amnesty International ved Vågen vgs snakke med Hamid personlig og spurt spørsmål. Vi snakket også med Richard i Amnesty Norge og fikk inspirerende ord fra ham.

Det ble talt totalt 130 mennesker inne i Vitenfabrikken. Det gode oppmøtet og stemningen gjorde at kvelden ble helt fantastisk, spesielt var samtalene vi hadde med Richard og Hamid veldig hyggelige. For noen av oss så fortsatte faktisk samtalene etter at arrangementet var slutt. Vi fikk tilfeldig følge med Amnesty-gjestene på toget på hjemveien til Stavanger.

Les mer her: https://www.amnesty.no/menneskerettighetsforkjempereI

Markering av modige menneskerettighetsforkjempere i Sandnes torsdag 15.mars 2018. Arrangører: Amnesty International Region Sør, Vågen videregående skole, Sandnes musikkråd og Vitenfabrikken.

Artikkelen er i hovedsak skrevet av Jasmine Marie Ramos som er leder av Amnesty-gruppa på Vågen videregående skole.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...