Ung i Sandnes

Hjelpe andre:

Vil du være frivillig?

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Her får du en oversikt over noen av organisasjonene du kan bli med for å hjelpe andre.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2019 kl 12:43

Har du egenskaper andre kan ha bruk for? Kan du klippe plen? Gå i butikken for noen? Drive førstehjelp og kjøre i ambulanse? Er du glad i å bli kjent med nye mennesker? Liker du å gå på besøk? Kan du sy? Reparere ting? Det finnes nesten ikke grenser for hva man kan gjøre for å glede og hjelpe andre, og det beste med det: -Du har glede av det selv!

Hjertelageret
Hjertelageret finner du i Sandnes sentrum, nærmere bestemt i Erling skjalgssonsgate 13. Det er " Hjerte for Sandnes" som driver det, og hver tirsdag mellom kl.17-19 deler de ut klær, leker, barneutstyr og matposer til småbarnsfamilier og enslige forsørgere som ikke klarer å få endene til å møtes økonomisk. De tar imot donasjoner fra private og bedrifter, og frivillige sorterer og deler ut til de som kommer innom, og de har åpen kafé der man kan sette seg ned og ta en prat og en gratis kaffe, og noe å bite i. Er du interessert i å hjelpe, så ta turen innom og slå av en prat.

Røde Kors/Norsk Folkehjelp
Både Røde Kors(Ungdomsgruppa Sandnes) og Norsk Folkehjelp gir deg muligheten til å lære førstehjelp og hvordan man kan redde folk, samtidig som du får bli med som frivillig i bl.a. ambulanser under kjekke arrangement. Disse organisasjonene stiller også på redningsaksjoner og søk etter savnede, og gjør en stor forskjell i samfunnet med sin kunnskap og vilje til å stille opp for andre.

Blodgiver
Hovedregelen er at alle friske mennesker mellom 18 og 60 år kan melde seg som blodgiver og gi blod til de fyller 70 år. HER finner du mer informasjon om hvordan du går frem, og hvor du kan donere blod.

Sandnes frivilligsentral
HER kan du melde din interesse og skrive litt om hva du ønsker å bidra med, de står bak bl.a. besøksvenn(besøke noen som sitter mye alene hjemme), Repair Café(reparere leker, klær og ting), praktiske hjelpere(små praktiske oppdrag) og Sentrumsravnene(Dag- og Natteravner). Det er bare å ta kontakt, så finner du garantert noe du kan bidra med, som vil bringe glede til både deg og dem du hjelper. HER kan du se en oversikt over alt de driver med.

Lucas organisasjonen
Er du glad i katter? Lucas organisasjonen er en frivillig dyrevernorganisasjon som jobber for å redde og omplassere dyr som trenger det, spesielt katter. De trenger både mat og utstyr og hjelpende hender. På senteret på Øksnevad har de mange katter som daglig trenger stell, mat og tilsyn. Har du kanskje mulighet for å være forsterhjem eller adpoptere? Ta kontakt for å finne ut hvordan du kan hjelpe.

Alle idrettsklubber er avhengige av frivillige, og man trenger ikke drive med idrett selv for å delta, det er mange arbeidsoppgaver som krever frivillig innsats. I tillegg driver de lokale kirkene med arrangementer og aktiviteter som behøver frivillige for å kunne fungere, så ta gjerne kontakt for å høre hva DU kan bidra med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...