Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Vil du være med på årets opplevelse som publikummer?

Foto: ukm.no

Lite visste Laurita om UKM og enda mindre at deltakelsen på UKM Sandnes i fjor skulle gi henne en opplevelse for livet! Fristen for å være deltaker har gått ut, men du kan være med som publikummer første helgen i februar. Se https://ukm.no/

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2018 kl 15:17

UKM arrangeres ikke bare for at kultur skal møtes. Det er også stedet der ungdom møtes og vennskap knyttes. Tegneren Laurita fra Lundehaugen ungdomsskole er et synlig bevis på det.

Høsten 2016 deltok hun på det kreative fritidstilbudet "Design/redesign" på Ganddal fritidssenter. Da hun ble spurt om å være med å stille ut noen av bildene sine på UKM Sandnes, var hun ganske så skeptisk. Hun visste ikke hva UKM var for noe.

Hvordan gikk det egentlig da du deltok på UKM i fjor, Laurita?
- Det var helt fantastisk og kjempekjekt, svarer hun smilende. - Jeg var med på utstillingsåpningen på fredagen og de hadde laget det til så fint! Bildende var hengt skikkelig opp som på en ordentlig kunstutstilling. Det var også veldig gøy å se hva de andre hadde laget. Jeg deltok med flere bilder, både tegninger og spraymaling på lerret.

Til hennes store overraskelse ble en av hennes tegninger valgt ut til å bli med på den store UKM-festivalen for hele Rogaland noen måneder senere. Laurita ble veldig glad for det, men syns egentlig det var litt skummelt å bli med en gjeng ungdommer hun ikke kjente til Tysværtunet kulturhus og bo der en hel helg.

Likevel reiste hun til Tysvær og UKM Rogaland. Der fikk hun gjøre mange morsomme ting sammen med de andre UKM-deltakerne. Det var dessuten trygt å være der da det var med ansvarlige voksenpersoner fra kulturavdelingen i Sandnes som reiseledere.

Hun angrer ikke et sekund på at hun ble med på alle UKM-dagene i Tysvær. Hun var med på kunstgrupper som lagde spennende utendørskunst, var publikummer i den store kulturhussalen der hun så på scenedeltakere som opptrådte med dans, musikk, teater og annet og ikke minst ble hun kjent med nye folk. Og det beste av alt, noen av disse nye vennene har hun fortsatt kontakt med!

Nå er det tid for ny UKM i Sandnes. Laurita har meldt seg på for lenge siden. Hun var faktisk så heldig at hun denne uka vant en kul UKM-hettejakke. Det har nemlig vært trekning blant deltakerne som er påmeldt UKM Sandnes 2018.

Rakk du ikke fristen som var onsdag 17.januar kl 23, så er du hjertelig velkommen til å delta som PUBLIKUMMER første helgen i februar.

UKM SANDNES 2018 er i KINOKINO i Sandnes sentrum. Utstillingsåpning fredag 2.februar. UKM scene lørdag 3.februar. Forskjellige workshops og forberedelser for deltakere torsdag 1.februar.

Påmelding via internett: https://ukm.no/

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...