Ung i Sandnes

250 på LAN i Lurahallen:

Warpzone i høstferien

Foto: Ung i Sandnes

Jeg holdt på å skrive at 250 ungdommer har inntatt hallen, men det blir feil, for her er det ingen aldersgrense for deltakelse, så barn, ungdom og voksne som deler gaming-interessen er hjertelig velkomne her.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2019 kl 23:23

WarpCrew er en frivillig non-profit organisasjon som arrangerer Warpzone, LAN-party for de som liker å game. Siden 1997 har de vært med og arrangert ca. 100 datafestivaler. De faller inn under Hyperion som er det norske forbundet for fantastiske fritidsinteresser. Det er litt av et puslespill som skal på plass for et så stort arrangement, heldigvis har de erfaringen og engasjementet på sin side, og WarpCrew har jobbet tett med både Idrett og Kultur i Sandnes Kommune om tilretteleggingen av arrangementet.

Warpzone har egen sone for eldre spillere (Veteran gamer) som er billetter man kan kjøpe dersom man er over 25 år. De under 16 trenger et samtykkeskjema fra foresatte, og det anbefales at man stiller sammen med noen man kjenner fra før når man er under 16. Noen har med kompisen eller venninna, mens andre har med pappa! Ca.60 ungdommer jobber som frivillige under arrangementet, og de har også muligheten til å spille mellom vaktene, men mange av dem synes det er vel så kjekt å jobbe, så det blir ikke nødvendigvis så mye spilling på dem, den sosiale biten er kjekkere.

Søvn er ikke heller noe man higer etter under et LAN, men forholdene er lagt til rette for å kunne strekke seg ut og ligge litt på lading når man selv vil. Jeg ble sittende med Sebastian, eller "Bamsen" som han blir kalt av crewet, da han har en bamsedrakt på seg når han spiller. 21-åringen fra Hundvåg jobber til daglig i butikk, så det er kjærkomment å kunne dra på LAN og spille så mye han vil. Søvn har han satt av tid til mellom kl.6-12. Han forteller at man ikke nødvendigvis trenger så dyrt utstyr for å kunne game, det kommer helt an på hvilke spill man spiller. Spillet Frostpunk som han demonstrerte for oss er et av spillene som ikke krever så mye. Han forteller at gaming er en fin aktivitet for dem som ikke er så gode på det sosiale, og at han gjennom gaming har fått mange nye venner, både i utlandet via spill, og her hjemme på LAN. Han kunne godt tenke seg å reise til USA for å møte folk han spiller med IRL.

Adrian er et lite Kinderegg, han er både med i crewet, hjelper til med Media:Lab(laget filmreportasje fra besøket av ordfører og varaordfører, og jobbet i greenscreenrommet som var åpent et par timer for deltakerne i går) og gamer. Han har valgt å ikke delta på turneringene som Game Crew arrangerer, for plutselig trenger noen ham og han må stikke, så han foretrekker spill han kan sette på pause. Han viser ivrig frem verdenen han nå befinner seg i der han har havnet på det eneste stedet på jorda der mennesker kan overleve, som kompisen hans sa med glimt i øyet: Skulle nesten tro noen hadde designet det slik...

Hvis du trodde at man kun sitter i ro og gamer hele døgnet, så tar du feil. Man kan shoppe litt hos Hc Shop som har rigget seg til i hallen, man kan synge karaoke, spille konsollspill og spise popkorn i discorommet på Lura Bydelshus, kaféen i bydelshuset er rigget til med bl.a. pingpong og andre analoge spillvarianter, og man kan chille og kjøpe mat og drikke.

Det avholdes turneringer og konkurranser, og årets hovedkonkurranser innenfor e-sport er Counter-Strike, League of Legends og Fortnite. I tillegg arrangeres også en rekke mindre konkurranser gjennom arrangementets 120 timer. Noen av disse mindre turneringene er i spillene Hearthstone og Rocket League. Og hvis du lurer på hvem som vinner, er det bare å følge brølet fra vinneren... Premiepotten? Ca. 50'000,-... Hvem sa at gaming var for pyser?!?

I løpet av arrangementet har det blitt avholdt workshops i alt fra Rubiks kube til programmering. Det har vært workshops med brettspill og rollespill-klubber. De hadde også et åpent foredrag for foreldre om emner som grensetting, prensentasjon av ulike spill og det å bruke gaming som en sosial arena. Foredraget ble holdt av Morten “DarthOstepop” Frankrig fra Altibox.

Det finnes en del kjekke LAN å dra på rundt om i landet, dette arrangementet i Lurahallen har deltakere fra 14 kommuner i Rogaland, og har også tilreisende fra bl.a. Askøy. Tidligere år har Warpzone holdt til på Randaberg, så dette er første gang vi har fått arrangementet til Sandnes, og det er stor mulighet for at det vil kunne skje igjen, da lokalene passer behovet. Nytt av året er større bord! Hver deltaker har et 120cm bredt bord til skjermer, utstyr, pizzaesker, digg og energidrikker og brus, tidligere år har de kun hatt 90cm. Det har i flere uker pågått forberedelser på bakrommet for å få på plass servere og fiber, og crewet rigget gulv(teppe i hele hallen), bord til alle deltakerne og trakk kabler og rigget alt i forkant. I morgen har de ca. 8 timer med nedrigg og rydding foran seg før de kan levere nøklene tilbake og synke ned i godstolen... og game...

#LurahallenVis flere

Sosial

Ungdomsrevyen Sandnes:

Sosial

-på do..

Ikke gå glipp av årets forestilling, revyen spilles til og med lørdag!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...