Ung i Sandnes

Sandnes Sportsdrillklubb ønsker nye medlemmer velkommen!

Sandnes Sportsdrillklubb Foto: Rune Helliesen

Sportsdrill er en blanding av drillteknikk, turn, dans, styrke og smidighet. Sandnes Sportsdrillklubb ønsker å gi et tilbud til barn og ungdom fra 1. klasse og oppover.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2018 kl 17:15

- Per dags dato har klubben aktive utøvere i alderen 7 til 23 år, fordelt på aldersklassene nybegynnere, minirekrutter, rekrutter, junior og senior. I dag er samtlige drillere i klubben jenter, men vi tar gjerne imot motiverte gutter, forteller styreleder Line Øverland Njaa.

- Vi ønsker å drive klubben basert på glede, fellesskap og inkludering. På trening prøver vi å legge til rette for at alle våre medlemmer skal føle glede og mestring uavhengig av nivå. De som er motiverte for det får etter hvert muligheten til å konkurrere. Så lenge vi har kapasitet, er alle nye medlemmer velkomne.

- Sandnes Sportsdrillklubb ble stiftet i 2008. Organisatorisk hører vi til Danseforbundet som gren under Norges Idrettsforbund/ WBTF. Nytt fra 2018 er at vi også er medlem i Norges musikkorps forbund (NMF/NBTA), noe som betyr at vi deltar i konkurranser og arrangementer i regi av begge forbund.

- Klubben har ikke egne lokaler, så vi er avhengig av lokaler som hvert år tildeles av kommunen og idrettsrådet. Har for tiden faste treningstider for ulike grupper i Hanahallen, Sandneshallen, Smeaheia skole, Skeiene ungdomsskole og Malmheim skole. I tillegg har vi en del helgetreninger før konkurranser, f.eks. i Figgjohallen og andre haller.

- Kontingenter og treningsavgifter fastsettes hvert år på årsmøtet, vi forsøker å holde et rimelig nivå. Egenandel for drillstav og f.eks. klubbjakke kommer i tillegg. De som skal konkurrere må regne med litt ekstra kostnader i forbindelse med programlaging, konkurranseavgifter, evt. reiser og til konkurransedrakter.

Hva er dine mål for klubben?
- At alle skal trives i klubben og få et tilbud tilpasset sitt nivå. Kjekt å se at medlemmene har det kjekt sammen til tross for stor spredning i alder. Trivsel fører til god utvikling, som igjen fører til økt motivasjon.

Hvilke forventinger hadde du til vervet før du startet, og hva kan du si nå i etterkant?
- Det er en del administrasjon knyttet til å drive et idrettslag (som nå i tillegg er et «drillkorps» under NMF). Dette har nok tatt mer tid enn jeg hadde trodd, men det er jo kjekt også.

Hvilke utfordringer har styret og klubben i nærmeste fremtid?
- Som vanlig på denne tiden av året jobbes det med treningskabalen og planen for kommende skoleår.

Hvordan finne informasjon, komme i kontakt og bli aktive i klubben?
- De kan finne informasjon på vår nettside og de kan søke oss opp og følge oss på vår åpne side facebook. De kan også be om å bli medlem av vår lukkede gruppe som er beregnet for medlemmer og andre interesserte. I tillegg kan de følge oss på @sandnessportsdrillklubb på instagram.

Hvilke oppgaver mener du idrettsrådet bør prioritere?
- Idrettsrådet bør jobbe for en rettferdig fordeling av midler og treningstider. I tillegg til medlemsantall bør aktivitetsnivå, mangfold og oppnådde resultater vektlegges. Jeg har stor respekt for jobben som idrettsrådet gjør, supert at noen er villige til å ta jobben på dugnad.
Jeg har sansen for at idrettsrådet utfordrer om de er uenige med politikerne, f.eks. på om det er riktig prioritering å støtte bygging av en stor, ny fotballstadion. For sportsdrill og mange andre idretter er det viktigere med nok kapasitet i idrettshaller. Ingen av hallene i Sandnes er egentlig ideelle med tanke på drillkonkurranser, for NM er f.eks. kravet i sportsdrill 11 meters takhøyde. En annen ting er at eksisterende haller kunne vært utnyttet bedre. For utøvere som skal delta i NM og/ eller konkurrere internasjonalt i løpet av sommeren er det en ulempe at alle kommunale idrettshaller er stengt om sommeren, dette fører til at vi innimellom må leie private haller.

Når kom du første gang i kontakt med klubben?
- Da min eldste datter tilfeldigvis ble med en venninne på sportsdrill i 3. klasse. Hun er fremdeles veldig aktiv og er nå ferdig med første året på videregående. Jeg hadde ikke noe forhold til sportsdrill før det, forbandt drill med marsjering foran skolekorps.

- Alle styreoppgaver i klubben utføres på dugnad. Jeg ble valgt inn i styret på et årsmøte, tror det var i 2011, og så ble jeg valgt til leder året etterpå. Oppgavene består i generell drift av klubben, diverse rapportering og søknader om tilskudd og treningstider, kontakt med trenerne og følge opp klubbmail. Vi har også noen styremøter i løpet av året, men mange beslutninger tas på mail. I forbindelse med egne arrangementer blir det litt ekstra møter.

Hvordan opplever du at klubbens situasjon er?
- Vi har hatt et stabilt medlemsnivå og klubben består av en kjekk gjeng jenter, foreldre og flinke trenere. En del seniorutøvere fra Hana skolekorps meldte overgang til Sandnes Sportsdrillklubb i forbindelse med at Hana la ned sin drillaktivitet. Det har vært et positivt tilskudd til miljøet, og vi fikk også over verdifulle trenerressurser. Vi har hatt gode resultater i konkurranser, f.eks. har vi Emilie Blikra som ble verdensmester som en del av Norges «twirling corps» i VM på Lillehammer i påsken. Ingvild Othilie Hjelmaas og Therese Njaa tok nylig gull i drilldans senior par i NM, og Elisabeth Grassdal og Ane Ommundsen kom til finalen med sine soloprogrammer.

- Jeg er optimistisk med tanke på fremtiden for klubben, men drift av klubben avhenger av at foreldre engasjerer seg. Vi er en liten klubb med høyt aktivitetsnivå.

Hvilke dugnader har dere, og hvordan går de?
- Alt styrearbeid og drift av klubben foregår som tidligere nevnt på dugnad.
Den viktigste dugnaden der alle foreldre var engasjert i 2018 var Rogadrill, en nasjonal kvalifiseringskonkurranse til NM som vi arrangerte i Vågen idrettshall i samarbeid med Stavanger Drill og Tau drill. På sånne arrangementer er vi avhengige av at foreldre stiller til kakebaking, kiosk og matservering og diverse oppgaver i hall. Dette var et vellykket arrangement som etter all sannsynlighet blir årlig framover. Ellers har vi mindre, frivillige dugnader f.eks. matsmaking i regi av Tine og juleoppvisning for foreldre før jul. Vi har også begynt å generere litt inntekter på Spond Cashback.

Hvordan kan medlemmer og foreldre gjøre klubben bedre?
- De kan gi tilbakemeldinger til styret og trenere om hva de synes fungerer bra og hva som kan forbedres. Foreldre oppfordres til å melde seg inn som medlemmer og stille på årsmøtet og arrangementer. Vi er også avhengig av at foreldre stiller til valg som styremedlemmer.

- Vi starter et nytt nybegynnerparti på Smeaheia skole torsdager kl. 17-18. Oppstartsdato er torsdag 30. august. Ideell alder for oppstart er 2.-3. klasse, men vi tar også inn motiverte førsteklassinger og eldre barn, forutsatt at vi har kapasitet. For de som starter med drill på slutten av barneskolen er det en fordel med bakgrunn fra turn eller dans. På nybegynnerpartiet læres grunnleggende drillteknikk. Etter hvert vil de også få tilbud om turn og flere treninger med drill i uka. Turn- og danseelementene flettes inn i koreografiene som vises på oppvisninger og i konkurranser etter hvert som de blir eldre. Det konkurreres i tropp, i par og individuelt i ulike klasser på ulike nivåer.

- Interesserte bes sende en mail med kontaktinformasjon til styret@sandnessportsdrillklubb.com

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

medieLAB bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...