Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Bogafjell Innebandyklubb stiftet i 2015

Foto: Marita Strømstad

- Vi har ikke ambisjoner om å dyrke talenter, men satser på treningsglede og lav kontingent, sier daglig leder Marita Strømstad. Klubben har i dag ingen ansatte, og det er frivillige foreldre som driver klubben.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

- Jeg hadde liten erfaring fra å drive et idrettslag fra før, men tok utfordringen da vi sto i fare for å ikke kunne tilby innebandy i bydelen sier Marita.

- Mine forventninger var større til foreldre i starten, dette måtte nedjusteres mye. Læringskurven var bratt, og jeg har lært enormt mye på kort tid. Angrer ikke på at jeg takket ja til ansvaret, når jeg hører unger si: "Dagens trening var magisk".

Når kom du første gang i kontakt med klubben?
- Under etablering i 2015. Min sønn hadde fått informasjon på SFO om at det skulle bli innebandy på Bogafjell. Rogaland Bandykrets som forsøkte å få til et lag, valgte å engasjere meg da jeg syntes det var viktig med flere tilbud innen idretten på Bogafjell. Har sittet i styret siden etablering av klubben i 2015.

Hvilke forventinger hadde du til jobben før du startet, og hva kan du si nå i etterkant?
- Jeg hadde forventninger om å bidra som foreldre, men ikke å påta meg rollen som leder av klubben. Men den gang var det vanskelig å få med seg nok foreldre til å starte eget idrettslag. En håndfull av foreldre hadde flere roller i starten. Men jeg angrer ikke når jeg ser hvor mange barn som ønsker å spille bandy og hvor stort behov det var for alternativ idrett på fjellet.

- Det som gleder meg er å se gleden ungene viser på trening, og det vi på kort tid har klart å skape, uten erfaring fra å drive idrettslag fra før. Gleder meg over at flere foreldre bidrar og det samholdet vi som klubb har klart å etablert.

Hvordan kan medlemmer og foreldre gjøre klubben bedre?
- Foreldre kan bidra på treningen sammen med ungene. Vi ser at de ungene som har foreldre som er med er de som liker seg best på trening. Dette gjelder spesielt for de minste ungene. Foreldre kan bidra til å rigge utstyr og påta seg oppgaver etter kompetanse og behov.

- Det er ikke så mye som skal til for at vi sammen skal bli gode. Vi sender ut informasjonsbrev til alle nye medlemmer for å informere om klubben. Vi forsøker allerede ved innmelding å få kartlagt om foreldre kan bidra i klubben.

- Utfordringen fremover blir å verve dyktige foreldre til ulike oppgaver i klubben. Klubben vokser raskt og vi trenger flere foreldre med ulik kompetanse til å påta seg oppgaver. Vi skal i 2018/2019 prøve oss med ett lag i seriespill Gutter 12, det vil kreve ekstra innsats fra foreldre, trenere og styret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...