Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Lang venteliste for å bli med i Sandved Turn.

Turn har blitt meget populært. Foto: Reidar Helgestad

Sandved Turn har sprengt kapasiteten i Sandneshallen, og ønsker seg ny og større hall.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Reidar Helgestad drømmer om egen basishall/ turnhall slik at barn slipper å stå på venteliste for å begynne med turn, samt å øke interessen for sporten stortrampoline i Norge.
- Det er ikke mer en knappe 5-6 klubber i Norge som tilbyr stortrampoline-treninger. Dessverre klarer vi bare å tilby trening på stortrampoline 1 gang i uken på grunn av plassmangel, forteller Reidar.

- Min datter startet på turn i 2003, og før jeg kom inn i styret i 2010 var jeg kun på jule- og sommeravslutningene for å se på oppvisninger. Jeg hadde ikke noen forventninger i starten og ante lite og ingenting om turn. Men, jeg har vært med siden, og etter hvert også som trener og aktiv utøver av turn.

- Det er utfordrende å ha over 120 barn på venteliste, og det er en kabal som skal gå opp med nok trenere og styremedlemmer til alle oppgaver. Reidar er for øvrig ikke ansatt, men engasjert på frivillig basis. Oppgaver er typisk å lage møteinnkallinger, søke om støtte, vedlikeholde dropboks, organisering av ulike arrangement, kjøpe inn utstyr, vedlikeholde utstyr med mer.

- Jeg gleder meg over at interessen for idretten vokser. Å se den gleden ungene har under trening og på arrangementer er helt fantastisk.

- Få ting irriterer, men en ting ligger helt klart på topp, og det er all jobbingen med å rigge utstyr. Verste eksempelet er trampolineriggingen der det tar en time på å rigge 1.2 tonn tungt utstyr opp/ned for 3-4 timers trening.

- Klubben har de to siste årene hatt kraftig vekst. Dette er gledelig, men også frustrerende da mange barn står på venteliste. Det er trist å måtte si nei til mange barn da vi ikke har plass. Vi har en stor utfordring som ikke er så lett å løse på kort sikt.

Hva bør prioriteres fremover?
- Bygging av ny hall, slik at vi får bedre kapasitet og slipper å bruke timesvis på å rigge utstyr. Vi har utstyr for et par millioner som slites raskt når vi må rigge opp og ned for hver trening.

Hva kreves av medlemmer i form av dugnader?
- Svært lite av medlemmene, men foreldre må bidra med noe dugnad. Vi trenger mange kaker på arrangementene som går av stabelen 2-3 ganger per år. Ellers bidrar foreldre som vakter, kioskpersonell, rydding med mer.

Litt historie:
September 1975 var det noen driftige damer på Sandved som startet opp en turnforening; nærmere bestemt Sandved Turn. Helga Bergsaker, Gunborg Seldal, Turid Stangeland og Synnøve Hølland er noen av de som var mest aktive med å få i gang turn for både store og små her på haugen.

Klubben ble offisielt stiftet 10.09.1975. Både Helga og Turid satt i styret i ca. 15 år. Fanen vår er tegnet av Helga Bergsakers far og Inger Riskedal har brodert den. Opphenget er laget av Turid Stangelands mann og han laget også kassen som fanen oppbevares i.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...