Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Syklende ungdommer i Sandnes

Foto: Solveig I. Engelsen

For de som ikke fikk vært med på ungdomsskolenes sykkelritt "Tour des Teens" for kort tid tilbake, så er det ny mulighet for sykling i "Ungdommens Nordsjøritt" som går fra Orre til Sandnes sentrum lørdag 9.juni. Påmeldingen er fortsatt åpen.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2018 kl 17:11

I slutten av mai arrangerte Nordsjørittet et eget sykkelritt for ungdomsskoler i Sandnes "Tour des Teens", der målet var å legge til rette for mer sykling blant ungdommer og ikke minst ha en dag med fin og sunn aktivitet.

Elever fra seks ungdomsskoler deltok: Høyland, Lundehaugen, Lurahammaren, Riska, Wang og Øygard.

Firehundre blåkledde unge syklister, et tilsvarende antall elever som heiagjenger pluss gode hjelpere skapte en fantastisk stemning innerst i Vågen som både var start- og målområde.

Sykkelrittet gikk i samme trasé som Hammer Climb. Selv om det ikke var tidtaking, så var det likevel noen svette og slitne syklister som kom i mål etter en times sykling.

Bakkene opp Krampadalen (Høgevollsveien) og videre oppover Skaarlia var i meste laget for noen. Men da elevene etterpå kunne suse nedover vakre Kleivane i sval sommervind, på to hjul i svingen inn langs Høylandsåna, over grønne enger og deretter videre nedover Austråttbakken, så var nok mye av slitet glemt.

I hvert fall hadde både varme syklister og heiagjenger nok energi til både vannkrig, smådansing og spising av hamburger, boller og frukt i målområdet etterpå.

På området var det flere interessante stands for ungdommene, deriblant Olavs trafikkskole som delte ut solbriller og hadde laget en trafikkquiz. Heldige vinnere vant kinobilletter. Den generøse trafikkskolen delte også ut 5 gavekort på trafikalt grunnkurs teori. Vinnerne av disse verdifulle gavekortene ble trukket ut fra både syklende elever og heiagjengelevene. I tillegg ble det også delt ut gavekort fra sykkelbutikken Spinn.

Siri Ommedal, sjefsdama for "Nordsjørittet", smilte om kapp med sola: - Vi er kjempefornøyde og stolte over at så mange elever gjennomførte sykkelturen. Dette håper vi skal bli et årlig arrangement der etterhvert alle ungdomsskolene i Sandnes blir representerte ute i sykkelløypa.

Torgeir Ravndal fra Sandnes Tomteselskap, en av samarbeidspartnerne, var også strålende glad denne formiddagen: - Slike arrangementer med fokus på sykling for alle og enhver kan være med å gjøre Sandnes til en skikkelig sykkelby igjen.

Den gode sykkelstemninga kan oppleves på nytt i Sandnes fredag 9.juni. Nordsjørittet med start i Egersund har målområde i Vågen i Sandnes. Der vil det foregå mye kjekt. Syklistene vil få medaljer og et måltid, mens publikum kan delta på folkefesten og se på underholdningen, stands og annet.

Det blir gratis konsertopplevelse med det legendariske rockebandet "Ingenting" fra Sandnes etter medaljeutdelingen ca kl. 18.30.

Det er fortsatt mulighet til å melde seg på alle rittene. Medaljen man får for deltakelse i familierittet kan bruke som gratis inngangsbillett i Kongeparken dagen etter.

Se mer info: http://www.nordsjorittet.no/

Påmelding til familierittet fra Mariero stasjon til Vågen i Sandnes.
http://www.nordsjorittet.no/nyheter/vis/vi-apner-pamelding-til-nordsjorittets-familieritt

Påmeldingsskjema til Ungdommens Nordsjøritt fra Orre til Sandnes. Distanse 30 km:
https://secure.onreg.com/onreg2/front/step4.php?sessionname=a6b515c7a2907060d8922862405be320&action=input&type=add

Sykleklubber i Sandnes:
Sandnes sykleklubb http://www.sandnessykleklubb.no/ (Er også medeier i Nordsjørittet.)
Bogafjell sykleklubb http://bogafjellsykleklubb.no/

TV Sandnes viser innslag fra "Tour des Teens" i sitt TV-Magasin onsdag 20.juni.
Sjekk ut: http://tvsandnes.no/

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...