Sandnes kommune

Ung i Sandnes

Verdens største stafett

Foto: Solveig I. Engelsen

TINEstafetten samlet over 1500 løpende skoleelever på Sandnes stadion 8.mai. Ekstra stor stas var det at Filip Ingebrigtsen var med og fyrte av startpistolen i hvert eneste løp.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2018 kl 17:49

"Kjempegøy", sa noen andpustne jenter rett utenfor målområdet. De hadde løpt for klasse 9B på Lundehaugen ungdomsskole. - Vi syns det gikk bra med løpingen, men man er alltid litt nervøs rett før start. Den største utfordringer er vel å sørge for at det ikke blir tjuvstart eller at det skjer noe uhell ved overleveringen av stafettpinnen, fortalte de.

Klasselaget kom på andre plass i sin gruppe. - Det er kjekt med TINEstafetten, og veldig bra at skolen legger til rette for at vi elever kan bli med på dette. Slike arrangementer kan inspirere oss ungdom til å holde på med organisert idrett eller bare ta en joggetur på egenhånd. Dessuten er det veldig kult at den verdenskjente løperen Filip er med, avsluttet klassevenninnene før de syklet tilbake til ungdomsskolen sin i Ganddal bydel.

I år er det 25-årsjubileum for TINEstafetten. Lærer og friidrettsentusiast Gro Barlaug fra Stangeland skole har vært med like lenge og fikk en gullstafettpinne som takk for innsatsen som teknisk arrangør. - Ja, det var kjekt å motta en slik oppmerksomhet. Det er jo en del som skal koordineres når så mange som 198 lag deltar. Mye går på rutiner fra foregående år, men det er jo likevel litt tidkrevende. Jeg gjør dette på min fritid, men det hadde aldri blitt noe TINEstafett i Sandnes hvis ikke pensjonistgruppa i Sandnes Idrettslags friidrettsgruppe hadde stilt opp år etter år. En kjempestor takk til alle dem, sa en takknemlig Gro Barlaug.

TINEstafetten er for elever fra 6.- 9. trinn. Skolene kan melde på så mange lag de vil. Hvert lag stiller med åtte personer og en reserve. Alt skjer i skoletida, så skolene organiserer deltakelsen selv. Noen skoler sender avgårde kun løperne på laget, mens fra andre skoler møter hele klassen opp slik at det rundt løpebanen står store klynger med heiagjenger. I år var det totalt nærmere 1800 elever tilstede på Sandnes stadion inkludert de litt over 1500 løperne. I enkelte klasser løper alle elevene fordelt på flere lag. Alle som løper TINEstafetten får en T-skjorte og et TINE-produkt (som i år var sunn drikke) som takk for deltakelsen.

Resultat TINEstafetten Sandnes 2018:
6.trinn: lag fra Trones skole
7.trinn: lag fra Stangeland skole
8.trinn: lag fra Wang ungdomsskole
9.trinn: lag fra Giske ungdomsskole

Det er frivillig for vinnerlagene å delta på kretsfinalen i Haugesund.

Kilde og mer informasjon: https://www.tine.no/tinestafetten/
Les mer om friidrett i Sandnes idrettslag: http://www.sandnes-idrettslag.no/index.php

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...